Monstera (gatenplant) ziek!? Wie heeft gouden tip?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/02/2019 - 11:33
Monstera

Monstera (gatenplant) ziek!? Wie heeft gouden tip?

Beste iedereen
Beste iedereen,

Hopelijk weet iemand mij verder te helpen met een ontstaand probleem bij mijn gatenplant. Sinds de winter begint de plant gele bladranden te vertonen die uiteindelijk uitgedroogd raken. Het begon bij de onderste bladeren, maar vrijwel ieder blad begint hier nu last van te krijgen.

Ik sproei iedere avond de plant helemaal nat met lauw/warm water en geef 1x in de twee weken een beetje water. In de winter geen voeding en staat 3,5 meter van het raam op het Noorden.

Wat kan het zijn??

Alvast bedankt!

za, 09/02/2019 - 18:53
GreenConnection

Heeft de pot afwateringsgaten?

zo, 10/02/2019 - 14:09
Monstera

Nee dat heeft ie niet...dit kan dus de oorzaak zijn?

zo, 10/02/2019 - 18:03
GreenConnection

Gesloten pot geeft geen zicht op de watertoestand en geeft geen zuurstof aan de wortels.

do, 14/03/2019 - 17:50
Robbin (anoniem geplaatst)

Hoe is het nu met de plant? Ik heb hetzelfde probleem. Hij is in de afgelopen jaren hard gegroeid en had mooie volle bladeren. Daarna is het helaas bergafwaarts gegaan.

Ik dacht dat het zou komen, omdat de pot te klein was geworden, dus heb ik de plant 2 maanden geleden overgepot naar een groter exemplaar met nieuwe grond.
Helaas blijven de bladeren steeds bruin worden en lijkt de plant langzaam per blad af te sterven. Waar er normaal nieuwe grote bladeren aankomen, komt nu niks meer.
Wel komt er nu opeens onderin weer een heel klein blad (heel langzaam). De planten groeide eerst super hard en leek erg gezond. Nu ben ik bang dat hij dood gaat en ten einde raad, want ik zou het zonde vinden als zo’n mooie grote plant het niet overleefd.
Heeft u misschien tips met wat ik zou kunnen doen of wat het probleem kan zijn?
Ik hoor het graag.

Onderwerp gesloten