Monstera heeft het zwaar

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/10/2019 - 08:11
VanMaurik

Monstera heeft het zwaar

Na onze vakantie van 5 weken staat de Monstera er een beetje droevig bij. De bladeren beginnen te krullen, worden geel en krijgen bruine vlekken. Mogelijk hebben de verzorgers de plant te veel/weinig water gegeven of was het te koud in huis. Ik ben alleen erg benieuwd of we dit proces kunnen stoppen? Kan ik iets ondernemen? Of moeten we de bladeren die het zwaar hebben we knippen? Kan dat eventueel nu al?

Ik ontvang graag jullie hulp want echt goed met planten zijn we helaas niet.

Mvg Mike

di, 22/10/2019 - 09:44
GreenConnection

Geen idee, zonder foto, hoe de plant er nu bij staat en of er nog kansen tot overleven zijn.
Soms kunnen 5 weken te nat en misschien te donker, funest zijn voor een plant.

wo, 23/10/2019 - 08:01
VanMaurik

Bij dezen wat foto's. Zijn wel wat donker aangezien ze vanmorgen vroeg zijn genomen. Lijkt zich met name aan de onderkant en donkere zijde van de plant te gegeven.

Onderkant
Zijkant
Bovenkant
wo, 23/10/2019 - 09:16
GreenConnection

Heeft de pot afwateringsgaten? Er is duidelijk iets met de wortels aan de hand. Of te droog, of te nat, dat kan ik niet beoordelen. Haal desnoods de kluit uit de pot en bekijk de worteltoestand.

do, 24/10/2019 - 10:42
VanMaurik

De pot heeft geen afwateringsgaten. Ik zal de kluit er uit halen maar ben zelf geen expert hoe het er uit zou moeten zien. Zelf denk ik dat het einde oefening is als ik de plant zo zie.

do, 24/10/2019 - 21:33
GreenConnection

Je kunt de kluit beoordelen op te nat of kurkdroog. Levende wortels zijn wit; dode wortels doorgaans bruin.

zo, 17/11/2019 - 18:21
AnneBerkh

Hallo Mike,

Ik ben geen expert op het gebied van planten, maar als ik uw plant zie zou ik hem nog niet opgeven. Planten kunnen zich goed herstellen als je ze goed verzorgd. Gewoon het gele blad eruit knippen en de kluit beoordelen, en dan verder gaan met water geven zoals u het altijd deed. Het is wel beter om de plant in een pot met afwateringsgaten te zetten.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.