philodendron Monstrea blad met bruine vlekken

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/09/2017 - 11:08
Chris (anoniem geplaatst)

philodendron Monstrea blad met bruine vlekken

Goedemorgen,

Deze plant heb ik drie weken geleden gekocht. Er zitten zelfs wat nieuwe lichtgroene blaadjes aan. Sinds een week hebben 2 of 3 bladeren bruine vlekken. De rest ziet er nog prima uit.

De plant heeft m.i. niet te veel water gehad (grond heeft in ieder geval nooit erg nat aangevoeld). Hij staat op een plek zonder direct zonlicht. In de ochtenduren schijnt de zon een beetje door de voordeur, echter is deze afgeplakt met melkfolie en raakt de zon de plant niet aan.

Ik maak mij wat zorgen dat deze plant straks  in de problemen komt. 

Doe ik iets fout?

Wat wel nog het vermelden waard is. We zijn een dik jaar geleden verhuisd naar een nieuwbouw woning. Sindsdien zijn er een aantal planten gesneuveld welke wij al jaren hadden. Dit had met de luchtvochtigheid te maken (te droog). Ik heb nu een luchtbevochtiger aangeschaft welke de planten in de woonkamer tot nu toe in leven houdt.

Standplaats
zo, 03/09/2017 - 11:36
GreenConnection

Na 3 weken, zou ik teruggaan naar het verkooppunt. Maar de plek, naast een deur is niet ideaal. De plant krijgt voordurend tocht, als de deur opengaat.

zo, 03/09/2017 - 13:55
Chris (anoniem geplaatst)

Ik heb de plant besteld. Terug gaan is helaas geen optie, daar de leverancier aan de andere kant van Nederland zit.

zo, 03/09/2017 - 14:34
GreenConnection

Tja, elk tuincentrum en veel bloemenzaken hebben een Monstera in voorraad. Dan zie je wat je koopt. Je kunt wel een klacht indienen.

zo, 03/09/2017 - 15:45
Chris (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het antwoord en dat is inderdaad ook waar, heb vanmorgen al een email verstuurd. Ik vraag mij nu wel nog af of deze plant een ziekte heeft en of er iets is wat ik er aan kan doen, zodat het zich niet verder verspreidt. Ik kan namelijk op internet niet terug vinden waar zulke vlekken mee te maken kunnen hebben.

zo, 03/09/2017 - 17:07
GreenConnection

Geen ziekte, maar waaeschijnlijk een geval van verbranding door de toepassing van bladglans, oid. 

ma, 04/09/2017 - 05:01
Bat. Dah

Dat denk ik ook schade door bladglans, mij is ooit geleerd dat met bladglans behandelde planten niet direct ingepakt mogen worden ik vermoed dat dat gebeurd is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag