Pilea Peperomides hangt slap en heeft witte vlekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/12/2017 - 13:28
nikkiw

Pilea Peperomides hangt slap en heeft witte vlekken

Hoi allemaal,

Nog één vraagje over mijn pannenkoekenplant. Sinds wij hem hebben, ongeveer 1,5 maand, zijn er al behoorlijk wat takken losgelaten en hij heeft er nu nog maar heel weinig over. Daarnaast hangen de meeste takken/blaadjes die hij nog heeft slap naar beneden. Daarnaats merkte ik vandaag op dat hij aan de onderkant van zijn bladeren witte vlekken heeft. Is dit aanslag van het sproeien of is dit schimmel?

Hoe kan ik deze plant nog redden?

Hij krijgt ongeveer eens per week water zodat de grond steeds vochtig is. We sproeien hem regelmatig. Hij hing eerst op een plek in de schaduw maar ik heb hem vandaag op een plek voor het raam op het zuiden gezet.

Bedankt voor de hulp alvast!

di, 12/12/2017 - 13:52
GreenConnection

Oudere bladeren van Pilea peperomioides gaan doorgaans overhangen; dat is een normaal verschijnsel. Laat ook hier de kluit drogen voor je weer water geeft. De witte vlekken lijken me kalkvlekken van het water wat je sproeide. Echt nodig is sproeien niet bij deze plant, tenzij de kamerlucht echt droog is.

za, 16/12/2017 - 00:15
GreenConnection

@nikkiw: mee eens?

za, 16/12/2017 - 09:52
nikkiw

Hoi Greenchoice! Ja ik had dat inderdaad gelezen dat oude bladeren slap gaan hangen, maak me alleen zorgen dat de plant dan bijna geen bladeren meer overhoudt! Hopelijk komen er snel nieuwe bij. De lucht is inderdaad vaak droog hier dus vandaar dat ik hem toch maar sproei. Maar bedankt voor je reactie in ieder geval! De plant is deze week verder niet meer veranderd dus ik kijk het verder nog wel even aan :)

​​​

Onderwerp gesloten