Sansevieria Trifasciata "snoeien"

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/02/2020 - 00:39
MUSCH (anoniem geplaatst)

Sansevieria Trifasciata "snoeien"

Beste hulptroepen,

van derden heb ik ernstig verwaarloosde Sansevieria trifasciata meegenomen omdat deze anders weg gegooid zouden worden. Een deel van de planten heeft veel te lang droog gestaan, maar trekt weer goed bij. Een deel heeft veel te vochtig gestaan en heeft een hoop vergeelde en soms simpelweg lelijke bladeren. 

Nu had ik het lumineuze idee om met die planten simpelweg een verse start te maken. Is het een idee om gewoon ALLE buitenste bladeren tot aan de grond af te knippen en het centrum, waar de nieuwe scheuten uit komen, onbeschadigd te laten, om dan geduldig te wachten totdat de (nieuwe) bladeren netjes weer terug groeien?

ik heb er het geduld voor, bij deze langzame groeier, maar ik wil graag weten in hoeverre het verstandig is; gaat dit helpen? Stimuleert het weghalen van alle bladeren de ontwikkeling/groei van nieuwe scheuten? Of werkt dat misschien juist averechts?

Op zich heb ik voldoende stekken (zo'n 35 stuks) om wat te experimenteren, maar ik hou ze liever allemaal in goed fatsoen, want er zijn al genoeg gegadigden die er wel wat van willen hebben.

Graag jullie input.

b.v.d.

MUSCH

wo, 05/02/2020 - 13:44
GreenConnection

Je kunt je het beste beperken tot het wegsnijden van de lelijke bladeren. Als je alles weghaalt is er geen voedselbron meer en zullen de nieuwe scheuten wel erg ielig beginnen.

do, 06/02/2020 - 22:28
MUSCH (anoniem geplaatst)

Dank voor de info!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag