Is dit meeldauw in mijn courgette?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/06/2020 - 21:02
tuinmakker

Is dit meeldauw in mijn courgette?

Ik heb het idee dat een paar bladeren van de een op de andere dag er zo uit zien bij mijn courgetteplant. Meeldauw? Het lijkt wat anders...

za, 27/06/2020 - 18:24
peterplant

Nee, het ziet er eerder uit als verbranding door de zon en/of verdroging.

za, 27/06/2020 - 18:38
tuinmakker

Klopt, de bladeren zijn helemaal verdord, dus ik heb ze er af geknipt. Meeldauw doet dit niet. Ik hou de aarde nu goed nat en zorg dagelijks voor een voetenbadje. Hopelijk komen er nog courgettes aan. Ik heb daar weinig succes mee de laatste jaren. Meestal witte vlieg die alles hier in het honderd laat lopen (courgette, tomaat, pomoen... vrij kansloos).

ma, 29/06/2020 - 16:54
peterplant

Zo te zien staat de plant in een pot. Zet hem volgende keer in een grotere pot met afwateringsgaten, gebruik goede potgrond geef voldoende en regelmatig water en vergeet niet regelmatig snelwerkende mest te geven. Dan moet het goed gaan , als het weer een beetje meezit.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag