meststoffen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/08/2006 - 20:52
linkebeer

meststoffen

We hebben sinds kort een kasje in de tuin. Toen de tomaten, komkommer en paprika planten vrucht begonnen te zetten, heb ik ze met koemestkorels bijgemest. Mijn vriend vindt dat dat nogal stinkt. Is er ook vloebare mest, o.i.d. te koop voor kasplanten?

ma, 14/08/2006 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn diverse vaste en vloeibare meststoffen. Peters heeft een groot assortimentent.

ma, 14/08/2006 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wie is Peters?

za, 26/08/2006 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is een groot assortiment ecologische en andere meststoffen te koop. Zowel bij de Welkoop als andere tuincentra. Het merendeel stinkt niet en je kunt kiezen tussen meststoffen die slechts of voornamelijk 1 type mineraal geven (b.v. fosfaat of stikstof) of mengsels daarvan speciaal voor bloeiende of juist vruchtdragende planten. Voor tomaten en zo zijn zelfs speciale mengsels te koop. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is er wel. Overiens is zelf mengen van een aantal basisstoffen het goedkoopst.
Kemest is overigens geen erg goede keuze voor vruchtdragende planten. Koemest is vooral rijk aan stikstof en bevordert de groei van groen blad. Voor vruchten heb je meer aan een kalium rijk mengsel met een flinke scheut fosfaat.
(Een wat drastischer ingreep is natuurlijk een vriend zoeken met wat minder wuft neusje, als je koemestkorrels al vindt stinken...)

Ruud

do, 08/03/2007 - 22:32
PrimaPotPlant

Organische meststoffen zijn er in poeder of korrels. Droog stinken die bijna niet. Als je die strooit en licht onderwerkt, heb je weinig last van de geur.
Als je gecomposteerde organische meststoffen neemt, heb je helemaal geen last van stank.
Ik zelf gebruik (professioneel) vloeibare biologische mest. Dat ruikt naar ketjap als het vers is:) laatje het te lang in de slang ofzo zitten, dan stinkt het ook erg :D

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag