Hoe kies je de juiste tegels voor in de tuin?

Of je nou een terras gaat aanleggen of een nieuw tuinpad wil creëren: het is essentieel om de juiste tegels uit te kiezen. Een goede tegel heeft een uitstraling die perfect bij jouw tuin past, maar ook aansluit op de functie van de bestrating. Vind je het nog lastig om een keuze te maken? Maak dan gebruik van het onderstaande stappenplan.

 

Stap 1. Bepaal de functie
Het is belangrijk om te weten waar je de tegels voor gaat gebruiken. Wil je een kronkelend tuinpad creëren, een groot terras of een stevige oprit? Als de functie duidelijk is, kun je veel betere keuzes maken. Zo zijn betonnen stenen of klinkers prima te gebruiken voor een oprit, maar oud Hollandse tegels enkel geschikt voor een terras of tuinpad.

 

Stap 2. Kies een geschikt materiaal
Bij tuintegels denk je al snel aan beton of natuursteen, maar er zijn nog meer mogelijkheden qua materiaal. Misschien passen houten vlondertegels goed bij de sfeer van jouw tuin of zijn keramieken terrastegels juist de beste keuze. Kijk naar alle mogelijkheden en verdiep je in de eigenschappen. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld heel onderhoudsvriendelijk terwijl andere materialen een hogere draagkracht hebben.

 

Stap 3. Denk na over het aantal en formaat
Probeer een goede inschatting te maken van het aantal vierkante meters dat je gaat bestraten. Je kunt beter iets te veel tegels kopen dan te weinig. Hoeveel je precies nodig hebt is afhankelijk van het legverband en het formaat van de tuintegels. Bij aankoop van grote tuintegels 60 bij 60 centimeter heb je vanzelfsprekend minder stenen nodig dan wanneer je losse klinkers gebruikt.

 

Stap 4. Kijk naar de structuur
Kijk goed naar de structuur van de tegels. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld veiliger om te kiezen voor ruwe bestrating om het risico op uitglijden te verkleinen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tuintegels met een gladde afwerking veel mooier vindt.

 

Stap 5. Bepaal de stijl en kleur
Hoewel grijs een belangrijke basiskleur is voor allerlei tegels, is er nog verrassend veel variatie in stijl en kleurkeuze. Kies een tegel die jou aanspreekt en die past bij de sfeer in jouw tuin. Grijze betonlooktegels zijn bijvoorbeeld erg stoer terwijl getrommelde klinkers in een rode tint juist veel warmte uitstralen.

 

Stap 6. Houd je budget in de gaten
Er zijn tuintegels verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Bepaal van tevoren wat jouw budget is en houd hier rekening mee tijdens het shoppen.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
tuintegels
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag