Nogmaals artisjokken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/02/2018 - 17:43
Escafon

Nogmaals artisjokken

Met dank aan greenconnection voor het advies! (Toen ik wilde reageren was er iets met de computer aan de hand) De artichokken staan er nog prima bij. Ik heb wat afgedankte afvalemmers gevonden., en ik heb een paar planten omringd met (zelfgekweekt) hooi, en een flinke pluk op het hart en dan die vuilnisbak erbovenop.Voor de wetenschap, en ook uit luiheid heb ik de andere helft niet beschermd, ik ben erg benieuwd of ze de komende vorst gaan overleven. Vooralsnog hebben ook de onbeschermde planten geen krimp gegeven, en het groeiseizoen kan ieder moment beginnen. :-) Maar het moge duidelijk zijn dat ze een paar graadjes vorst kunnen hebben zonder te verleppen.

ma, 19/02/2018 - 17:51
GreenConnection

Wat vooral voor problemen kan zorgen is de combinatie vocht en langdurige nachtvorst.

do, 08/03/2018 - 23:47
Matthijs (anoniem geplaatst)

Dank!, het ziet er alleszins naar uit dat ze het glansrijk doorsytaan hebben, ik heb zelfs een grote spaanse margriet door de vorstperiode weten te krijgen, maar die heb ik nog een slag dikker ingepakt, ook leuk om te vermelden is dat ik ook een Artisjok in een emmer op de veranda had staan, dat daarvan de aarde geheel bevroren was en het blad compleet verloren leek, die heb ik toen uit nieuwschierigheid naar mijn onverwarmde gang verplaatst en waarempel, de stukken blad die niet geknakt waren en waarvan de hoofdnerf wel week aanvoelde heeft zich in een paar dagen met het ontdooien van de aarde weer opgericht!

Uiteraard heb ik gezien dat het blad er ook af mag, maar ik was gewoon benieuwd wat er over zou blijven als ik het eraan liet zitten, dit is nog aardig wat, en het voordeel lijkt me dat de plant bij de eerste warme dagen meteen tot fotosynthese over kan gaan, en dit scheelt tijd. Ook hoeft de plant dan minder uit de energievoorraad in de wortel te putten wat misschien in meer artisjokken wordt omgezet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag