Uitlopers kiwi actinidia chinensis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/09/2023 - 13:51
MJM60

Uitlopers kiwi actinidia chinensis

Deze kiwi heeft meerdere uitlopers. Moeten deze eraan blijven?

Kiwi actinidia chinensis
ma, 11/09/2023 - 19:23
peterplant

Wat je kunt gebruiken voor de vorm van de plant die je wilt , laat je zitten. Wat je niet kunt gebruiken snoei je weg.

Jij bent de baas van deze plant. Pas op dat de kiwi jou niet de baas wordt, want hij kan bijzonder hard groeien en erg groot worden. 

do, 14/09/2023 - 11:27
MJM60

Ik lees dat jonge kiwiplanten in het voorjaar gesnoeid moeten worden. Deze planten mnl +vrl heb ik in het voorjaar gekocht en in de volle grond gezet. Moeten ze hier oo Madeira gesnoeid worden in het voorjaar en moeten ze bemest worden? En/of bekalkt?

do, 14/09/2023 - 13:29
peterplant

Over het snoeitijdstip moet je je niet al te druk maken. Daar wordt heel veel onzin over verteld en geschreven. Als er in de zomer een tak groeit die je niet wilt hebben, dan hoef je niet te wachten tot het voorjaar. Snoei weg wat je niet kunt gebruiken. 

Bemesten is goed voor alle planten. Net als eten voor mensen. En net als bij mensen is te veel en te eenzijdig eten niet gezond.

Kalk strooien is afhankelijk van de grondsoort op Madeira. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag