Moenstuin

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/09/2023 - 10:40
Peter Devinsis

Moenstuin

Hallo ! :D

Ik ben een echt groentje, als het op tuinieren aankomt... maar ik ben net verhuisd naar mijn nieuwe huis (Jaaaaaah) met een hele grote tuin, en daar wil ik iets gaan doen. Ik wil er mijn eigen moestuin aanleggen.

Het probleem is dat ik niet weet waar ik moet beginnen... Kan iemand mij helpen?

Heel erg bedankt ;)

vr, 15/09/2023 - 08:14
Bert Devries

Hallo,

Gefeliciteerd met je huis! Het is een geweldig leuk idee, een moestuin beginnen. Je zult zien dat het heel veel voldoening geeft en de moeite waard is.

Om er goed aan te beginnen, heb je wat materiaal nodig, maar ik neem aan dat je al wel weet wat je zo al nodig gaat hebben: een schep, een gieter, een spade, een snoeischaar...

Ten tweede moet je beslissen waar je je moestuin wil aanleggen. Kies een zonnige plek met een groot oppervlak. Het beste met een vlakke bodem, om te voorkomen dat het water alles wegspoelt.

Ten slotte moet je alleen nog de groentesoorten kiezen die je wil telen!

Je gaat zien, je leert tuinieren door het te doen. Ik wens je veel succes met dit avontuur. Als je meer wil weten, raad ik aan om over dit onderwerp te lezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit artikel, over hoe je kunt beginnen met het kweken van je eigen groenten in je moestuin. https://specialiseren-belgie-nederlands.blogspot.com/2023/09/tip-goede-start-wat-betreft-telen-eigen-groenten-moestuin.html

Veel succes!

Onderwerp gesloten