Welke bonensoort kun je in een plantenbak houden?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/02/2023 - 08:51
Peter Devinsis

Welke bonensoort kun je in een plantenbak houden?

Hallo iedereen! :) 

Ik ben op zoek naar belgische groene bonen. Ik tuinier in een kleine hoge plantenbak op mijn terras om me niet te moeten bukken in de moestuin. Kent iemand een bonenvariëteit die makkelijk te kweken is in een plantenbak?

Alvast bedankt!

do, 09/02/2023 - 11:23
Bert Devries

Hoi ;)

Er zijn een heleboel soorten sperziebonen waarmee dat goed lukt! Ik beveel je eventueel de prinsessenboon Princesse Du Pévèle en de witte vlaamse stamdroogboon Flageolet aan. Dat zijn streekbonen en die zijn zeer productief. Je kunt ze ook heel gemakkelijk bewaren in de kelder.

Als je er meer over wil weten, moet je dit artikel even lezen. Daar vind je uitvoerig informatie over de verschillende soorten sperziebonen en hun teeltmethoden.https://www.semaille.com/nl/info-fiches/1747-bonen-de-rassen-hun-teeltbijzonderheden-en-een-eenvoudig-recept.html

Ik wens je veel leesplezier!

ma, 13/02/2023 - 09:35
Lee0110

Er zijn verschillende soorten groene bonen die gemakkelijk te kweken zijn in een plantenbak, zoals:

Filet bonen - Dit zijn slanke, smalle bonen die bekend staan om hun zachte textuur en zoete smaak. Filet bonen groeien goed in beperkte ruimte, dus ze zijn een goede keuze voor een kleine plantenbak.

Bush bonen - Dit zijn compacte bonenplanten die zich niet uitstrekken of uitgroeien tot grote struiken. Ze zijn ideaal voor het kweken in plantenbakken omdat ze weinig ruimte nodig hebben.

Snelle groeiende bonen - Deze bonensoorten groeien snel en produceren een rijke oogst in een beperkte tijdspanne. Snelle groeiende bonen zijn een goede keuze voor degenen die snel resultaat willen zien.

Onderwerp gesloten