Aantasting Pinus heldreichii 'Satellit'

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/09/2012 - 23:37
Draco

Aantasting Pinus heldreichii 'Satellit'

Deze in het voorjaar uitgeplante Pinusinfo-icon heldreichii 'Satellit' oogt weinig florissant. De nieuwe loten zijn deels verrot en de nieuwe naalden zijn bruin Wat zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn, misschien te weinig zon en teveel neerslag in de groeiperiode? Ik ben geneigd om het boompje te verwijderen en er iets anders voor in de plaats te zetten. Ook als de Pinus herstelt, zal het jaren duren voor deze er weer fatsoenlijk uitziet.

Aantasting Pinus heldreichii 'Satellit'
zo, 02/09/2012 - 23:58
GreenConnection

De naalden lijken wel verbrand. Doet de naam 'sateliet' geen eer aan.

ma, 03/09/2012 - 19:19
WiPe

Ik gok op wateroverlast of zuurstofgebrek.

Hoe zit het met de plantdiepte? En kun je controleren of de plant last (gehad) heeft van natte voeten in deze natte zomer?

di, 04/09/2012 - 03:34
Draco

De Pinusinfo-icon is in het voorjaar aangeplant en ik heb 'm daarna een paar keer water gegeven omdat deze plek gemiddeld minder regen ontvangt door het dakoverstek. De zomermaanden waren ook hier vrij nat met een dubbele dosis neerslag.
Als plantdiepte heb ik de kluithoogte aangehouden en het plantgat werd ter voorbereiding zo'n 30 cm dieper omgewerkt. De standplaats is op het Zuidwesten, maar eerder licht dan in de volle zon. Verbranding kan worden uitgesloten omdat de kuipplant de volle zon genoot. Het bruin worden van de naalden zou misschien ook veroorzaakt kunnen zijn door de bijgemengde organische granulaatmest van DCM? Ik gebruik dit voor de kuipplanten en in de tuin, maar heb de ervaring dat bijvoorbeeld varens er slecht tegen kunnen.

di, 04/09/2012 - 20:19
GreenConnection

Verbranding kan ook door een te hoge concentratie voeding komen.

Onderwerp gesloten