Dit zijn de populairste bloemen van het jaar!

In 2022 zagen we in de bloemenwereld een toename van donkere tinten en neutrale kleuren. Bloemmotieven met natuurlijke structuren en simplistische schoonheid. De bloementrend van 2023 zal naar verwachting ver verwijderd zijn van de neutrale tinten van vorig jaar. De belangrijkste bloementrend van dit jaar draait helemaal om roze! Felroze, felroze eigenlijk, hoe feller en brutaler, hoe beter. ROZE is dé kleurentrend van 2023!

Valentino is een voorstander van hot pink in hun recente modecollecties. Terwijl de trendexperts WGSN aankondigden dat hun kleur van het jaar een magentaroze tint zou zijn die ze 'orchideeënbloem' noemden. Om de verwijzingen naar roze compleet te maken, kan de nieuwe Barbie-film met Margot Robbie en Ryan Gosling elk moment op onze schermen verschijnen. Deze film is gevuld met alles wat roze is. Roze bloemen, roze auto's, roze kleding en zelfs roze haar! Nog even en zelfs een bloembol wordt felroze gemaakt voor deze trend…

Barbiecore, (alle dingen Barbie!) verovert de mode-, design- en bloemenwereld. Als er een nieuwe trend in de modewereld opduikt, zie je onvermijdelijk een domino-effect in alle ontwerpgebieden. Roze was in 2022 een groot onderdeel van de modescène, maar in 2023 zal het verder gaan. Barbiecore is nu overal, van mode tot tafeldecoratie en we denken dat deze trend een blijvende trend is. Het is dus geen verrassing dat de fabelachtige hete tinten een belangrijk kenmerk zullen worden in de bloemkleurkeuze van dit jaar. Haal dus snel die prachtige roze lelies in huis!

Witte en groene bloemmotieven zijn daarnaast ook enkele van de meest populaire keuzes van klanten voor 2023. Een klassieke en verfijnde keuze die bij alle gelegenheden en interieurs past. Een toename van bruidsboeketten in eenvoudig groen en wit heeft er ook toe geleid dat dit onze meest populaire keuze is voor onze bruiden. Er wordt sterk verwacht dat de kroning van koning Charles dit jaar gevuld zal zijn met witte en groene bloemen met een vleugje lelietje-van-dalen - de favoriete bloem van zijn overleden moeder.

Net als in de natuur worden bij bloemen bovendien verschillende vormen gecombineerd, texturen en kleuren die met elkaar in balans zijn en niet geforceerd. Evenzo is het bij de kamerplanten de bedoeling om het buitenleven naar binnen te halen. De inspiratie voor deze ontwerpen komt van meer dan alleen de eenvoudige bloem. Het komt uit de wereld om ons heen, kunst, interieur, mode en prachtige natuurlijke tuinen. Door deze principes te begrijpen en toe te passen op onze bloemmotieven onderscheiden ze zich van de rest. Wij geloven dat deze trend alleen maar sterker zal worden.

Tot slot wordt voorspeld dat groenboeketten gevuld met ander blad ook een sterke ontwerpkeuze zullen zijn voor 2023. Gevuld met groene tinten is deze ontwerpstijl favoriet bij prijsbewuste mensen met een sterk gevoel voor stijl. Het gebruik van duurzaam gebladerte is een geweldige manier om indrukwekkende ontwerpen te maken zonder je budget te overschrijden. Van bruidsboeketten tot lange tafeldecoraties, bladmotieven zijn een goede keuze.

We hadden je natuurlijk beloofd om de populairste bloemen van 2023 te vertellen, dus hier zijn ze:

  • Pioenrozen (vooral roze)
  • Rozen
  • Tulpen
  • Mimosa
  • Lelietje van dalen
Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.