Castanospermum Australe bladprobleem

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/06/2022 - 23:18
lucas91 (anoniem geplaatst)

Castanospermum Australe bladprobleem

Ik heb Castanospermum australe reeds 6 jaar, maar heeft recent last gehad van schildluis. Heb deze op diverse manieren hiervoor behandeld, met uiteindelijk (op professioneel advies) lavameel bestuiven als laatste redmiddel. De schildluis is nu weliswaar grotendeels weg, maar de nu doen zich problemen met de bladeren voor. Zie bijgevoegde foto van een gelig wordend blad met zwarte puntjes erin. Normaal zijn deze egaal groen. Tegelijkertijd krullen de bladeren ook op. De plant heeft genoeg water en heb de bladeren ook meermaals ontdaan van restanten van het lavameel (omdat deze misschien het blad verstikken. De plant lijkt toch op te drogen... ik weet niet wat nu de oplossing is, heeft iemand suggesties?

Sinds dat ik de plant heb staat deze in dezelfde plastic pot, heeft het tot enkele weken geleden gewoon aardig gedaan en kreeg ook telkens nieuwe takken en incidentele spontane zaailing, tot aan de schildluisbehandeling (eerst handmatig verwijderd, daarna met een spray de bladeren besproeid en als laatste bestoven met het lavameel). Altijd regulier water gegeven, merkte altijd wel aan de bladeren wanneer hij teveel water had gehad en paste daar het watergeven op aan. Tussendoor ook nieuwe potgrond toegevoegd (maar geen meststoffen). Staat in de halfschaduw in de hoek van de kamer. Verder kan ik er niks bijzonders over vertellen. De luizenbehandeling heeft heeft het ene kwaad ingewisseld voor een ander (nog onbekend) kwaad lijkt het...

di, 28/06/2022 - 08:32
GreenConnection

Heeft de pot afwateringsgaten?

zo, 03/07/2022 - 15:29
lucas91 (anoniem geplaatst)

Nee, de pot heeft geen afwateringsgaten. De vergeling en bladval gaat door, maar tegelijkertijd maakt de plant ook weer nieuwe scheuten aan. Het is voor mij een raadsel.

zo, 03/07/2022 - 15:31
lucas91 (anoniem geplaatst)

Nee, de pot heeft geen afwateringsgaten. Ondertussen gaat de vergeling en bladval door, maar maakt tegelijkertijd ook nieuwe scheuten aan. Het blijft mij een raadsel...

zo, 03/07/2022 - 17:17
GreenConnection

Zuurstofgebrek aan de wortels. In een gesloten pot is er weinig zuurstofaanvoer en kunnen problemen optreden, zoals groeistoornis. Ook is er geen zicht op de waterstand in de pot.

Onderwerp gesloten