Castanospermum Australe bladprobleem

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/06/2022 - 23:18
lucas91 (anoniem geplaatst)

Castanospermum Australe bladprobleem

Ik heb Castanospermum australe reeds 6 jaar, maar heeft recent last gehad van schildluis. Heb deze op diverse manieren hiervoor behandeld, met uiteindelijk (op professioneel advies) lavameel bestuiven als laatste redmiddel. De schildluis is nu weliswaar grotendeels weg, maar de nu doen zich problemen met de bladeren voor. Zie bijgevoegde foto van een gelig wordend blad met zwarte puntjes erin. Normaal zijn deze egaal groen. Tegelijkertijd krullen de bladeren ook op. De plant heeft genoeg water en heb de bladeren ook meermaals ontdaan van restanten van het lavameel (omdat deze misschien het blad verstikken. De plant lijkt toch op te drogen... ik weet niet wat nu de oplossing is, heeft iemand suggesties?

Sinds dat ik de plant heb staat deze in dezelfde plastic pot, heeft het tot enkele weken geleden gewoon aardig gedaan en kreeg ook telkens nieuwe takken en incidentele spontane zaailing, tot aan de schildluisbehandeling (eerst handmatig verwijderd, daarna met een spray de bladeren besproeid en als laatste bestoven met het lavameel). Altijd regulier water gegeven, merkte altijd wel aan de bladeren wanneer hij teveel water had gehad en paste daar het watergeven op aan. Tussendoor ook nieuwe potgrond toegevoegd (maar geen meststoffen). Staat in de halfschaduw in de hoek van de kamer. Verder kan ik er niks bijzonders over vertellen. De luizenbehandeling heeft heeft het ene kwaad ingewisseld voor een ander (nog onbekend) kwaad lijkt het...

di, 28/06/2022 - 08:32
GreenConnection

Heeft de pot afwateringsgaten?

zo, 03/07/2022 - 15:29
lucas91 (anoniem geplaatst)

Nee, de pot heeft geen afwateringsgaten. De vergeling en bladval gaat door, maar tegelijkertijd maakt de plant ook weer nieuwe scheuten aan. Het is voor mij een raadsel.

zo, 03/07/2022 - 15:31
lucas91 (anoniem geplaatst)

Nee, de pot heeft geen afwateringsgaten. Ondertussen gaat de vergeling en bladval door, maar maakt tegelijkertijd ook nieuwe scheuten aan. Het blijft mij een raadsel...

zo, 03/07/2022 - 17:17
GreenConnection

Zuurstofgebrek aan de wortels. In een gesloten pot is er weinig zuurstofaanvoer en kunnen problemen optreden, zoals groeistoornis. Ook is er geen zicht op de waterstand in de pot.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag