Schimmel bij blauwe regen (wisteria)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/06/2022 - 19:55
Pim Vathorst (anoniem geplaatst)

Schimmel bij blauwe regen (wisteria)

Op 2 stammen van onze blauwe regen is (sinds niet al te lange tijd) een schimmel te zien. Zie de foto's. Beetje crème kleurige schimmel. Het blad en de takken lijken nu nog goed. 

Is dit een ernstige schimmel? Enig idee of er symptomen gaan komen dat mijn blauwe regen achteruit/doodgaat? Kan ik dit op e.o.a. manier behandelen? 

Hopelijk herkent iemand het en kan ik wat tips lezen. Alle info is welkom, dank vast! 

Vr. Groet, Pim

Schimmel bij blauwe regen
Schimmel bij blauwe regen 2
ma, 27/06/2022 - 20:15
peterplant

Als je die takken volgt, zit er dan nog blad aan die uiteinden? Het kan zijn dat er dode takken tussen zitten die als het ware gewurgd zijn door andere takken van de blauwe regen. Het kan dus zijn dat de aangetaste takken gewoon dood zijn en aan het verteren zijn. Als je met een mesje een stukje van de bast wegsnijd is het bruin ipv groen.

wo, 29/06/2022 - 15:06
Pim Vathorst (anoniem geplaatst)

Bedankt @peterplant! 

Ik kreeg helaas geen notificatie dat er een antwoord op mijn berichtje was gekomen, dus een iets vertraagde reactie van mij.. 
U heeft gelijk, bij een nadere inspectie blijkt dat dit dode takken zijn, er zit geen blad meer aan. Deze zijn ooit teruggesnoeid. 

Wat is het advies hierbij; moet ik dit gewoon zijn gang laten gaan? Of slaat de schimmel dan eerder over op de gezonde takken? De takken zitten zo verstrengeld om elkaar en om een paal dat ze moeilijk weg te halen zijn, maar mocht dat het dringende advies zijn, dan ga ik een poging wagen :) 

wo, 29/06/2022 - 15:29
peterplant

De schimmels die je ziet zijn meestal schimmels die dood hout verteren en het levende hout met rust laten. Er zijn wel schimmels, zoals het meniezwammetje die ook levend hout aan kunnen tasten vanuit het dode hout

Ik zou de natuur zijn gang laten gaan.

wo, 29/06/2022 - 15:41
Pim Vathorst (anoniem geplaatst)

Super... dank weer @peterplant. Gaan we het zo doen. En ik zal het extra in de smiezen houden komende tijd.. 

Hartelijke groet, ik waardeer je reacties! 

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag