dakplataan

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/06/2006 - 22:03
poema123

dakplataan

wij hebben sinds 2 jaar 4 dakplatanen.
tot onze schrik zien we bij een boom bruine plekken op de bladeren daar begint het althans mee en vervolgens worden de bladeren helemaal bruin en vallen eraf.
De kruin is ook veel minder vol dan de andere 3 bomen.
ik kan geen beestjes ontdekken alleen aan de onderkant van de bladeren een witte pluizige laag, maar dat is geloof ik normaal.
wat kan ik doen om de boom weer gezond te krijgen en het niet overslaat op de andere drie, die er nu nog heel goed uitzien.
vast bedankt voor het antwoord. met vriendelijke groeten Ellis.

di, 11/07/2006 - 23:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben in het voorjaar van 2004 3 dakplatanen laten plaatsen.
Het eerste jaar hebben ze het goed gedaan, het tweede jaar kwam de middelste maar langzaam op gang en verloor heel snel zijn blad.
Nu het derde bloeiseizoen is de derde boom helemaal niet uitgekomen en dus dood! Vandaag zag ik tot mijn schrik dat de bladeren van de andere twee al bruin beginnen te worden! Aan de onderkant van de bladeren zie ik ook wat kleverige witte plekjes zitten. Ik heb de bomen helemaal ingespoten met biologisch bestrijdingsmiddel, ze zijn wel flink gegroeid want het zit vol nieuw blad. WIj zijn bang dat er wellicht een ziekte in de grond zit en willen daarom de dode boom er zo snel mogelijk uit hebben.

ma, 19/02/2007 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste ellis

wij hebben sinds 3 jaar 6 mooie dakplatanen staan
ook bij ons hetzelfde probleem
bruine vlekken op de bladeren die daarna afvallen
aan de onderkant witte pluizige laag

nu dit jaar definitief vastgesteld dat ze echt alle 6 dood zijn...

wie helpt me te vertellen wat de oorzaak is
wil graag nieuwe plaatsen maar niet met hetzelfde risico

gr.nicolette

ps volgens onze tuinman is het zo dat het afgelopen jaar erg wisselvallig is geweest veel droge tijden en vele extreme natte tijden dit zou toch funest kunnen zijn

zo, 13/05/2007 - 01:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is het schildluis. Zodra de eitjes uit komen onder het schild dan verspreiden ze zich over de boom en laten ze een wit wollig spoor achter. Zie ook https://tinyurl.com/y6ooux23 .nl of www. wikipedia .nl

Onderwerp gesloten