gazon probleem

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/05/2016 - 02:27
mfie

gazon probleem

Elk voorjaar verticuteren we ons gazon, zaaien we het door, strooien we het af met zand en bemesten we het met langwerkende organische mest. Verder maaien we elke week en geven we water bij droogte.
Dit jaar hebben we het verticuteren maar een keer overgeslagen omdat het resultaat ons erg tegenvalt. Het lijkt wel of het gazon ieder jaar sneller aftakelt na de voorjaarsbeurt. Er zijn veel kale plekken, er is veel onkruid, en gras wat we zaaien houdt het niet lang vol.
Er zitten geen engerlingen of zo, dat hebben we goed gecontroleerd. Wat kan dit zijn?

gazon probleem
zo, 22/05/2016 - 22:02
peterplant

Dit gazon heeft alle kenmerken van een gazon dat enorm honger heeft. De grassen die het gazon vormen hebben veel voedingsstoffen nodig om hard te groeien. Je geeft aan dat je elk voorjaar organische mest geeft. Waarschijnlijk geef je veel te weinig. Je zult vaker en meer moeten mesten. Eventueel te combineren met het geven van anorganische mest.

vr, 24/06/2016 - 01:23
dirkje

De grond is verdicht, verticuteren maakt het niet goed open. Prik met een riek of gavel in de grond (5-10cm) zodat de grond goed open wordt en voeding en vocht bij de wortels van het gras kan komen. Hark de kale plekken rul en zaai hier graszaad in. Zorg dat de zaadjes goed contact maken met de grond zodat ze snel kunnen ontkiemen. Wat betreft het bemesten, houdt circa 5 kg per 100m2 aan en strooi elk seizoen een goede bemesting. Alleen organische bemesting is nu niet voldoende . Strooi een keer een npk bemesting of mengmest. Zorg is dat de grasmat weer dichtgegroeid is en steek hardnekkige onkruiden op tijd uit. Als uw grasmat weer mooi dicht en de grond open is zullen onkruiden veel minder kans krijgen. Succes met de werkzaamheden maar u zult zien dat het loont!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag