Wat strooien in plantgat tomaten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/06/2024 - 12:33
MJM60

Wat strooien in plantgat tomaten

Wat strooien in het plantgat bij het uitplanten van tomaten in de volle grond? De een zegt de eerste 2 weken de plant laten wortelen en daarna bemesten. Of eierschalen in plantgat en/of compost strooien. Kalk en bemesten gaat niet samen moet 2 weken tussen zitten? Of alleen compost en/of koemestkorrels? Wat te doen? Ps heeft uitplanten bij volle maan effect?

wo, 19/06/2024 - 17:05
peterplant

Als je het aan 100 mensen vraagt, krijg je 100 verschillende antwoorden. Iedereen heeft een eigen recept.

Tomaten willen graag veel kali. De een gooit er bananenschillen bij, de ander smeerwortelthee, een ander geeft speciale tomatenmest enzovoorts , enzovoorts.

Ik ken iemand die zweert bij zaaien en mesten bij een bepaalde maanstand, maar ik ken ook iemand die daar totaal niet op let en ze plukken allebei evenveel en even lekkere tomaten. Ik kweek mijn tomaten al jaren in 10 liter potten in een kas en geef ze vanaf het begin goed minerale mest en ik oogst genoeg tomaten. Tomaten uit de volle grond vind ik lekkerder, maar 9 van de 10 keer lukt het hier niet vanwege ons natte klimaat. 

Het is altijd leuk om te experimenteren. Plant er een aantal overdag en een aantal met volle maan en kijk of jij verschil merkt.

Geef een deel organische mest en geef een aantal planten minerale mest en kijk en proef of je verschil merkt. Als je dat bijhoud en onthoud, kweek jij over een aantal jaren tomaten op jouw manier.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.