Help, gaat mijn appelboom dood?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/06/2022 - 17:21
Mate (anoniem geplaatst)

Help, gaat mijn appelboom dood?

Hi,

Ik heb twee appelbomen in mijn tuin staan. Ik heb deze vroeg in het voorjaar gesnoeid waarna deze mooi in het blad kwam. Na een heftige hagelbui is het ze erg slecht afgedaan. Ik dacht eerst dat het water tekort was, maar dat lijkt inmiddels wel uitgesloten. Bij één boom lijken alle blaadjes uitgedroogd, bij de andere boom zo’n 2/3.

zie ook de foto’s. Iemand een idee wat het kan zijn?

zo, 26/06/2022 - 00:51
peterplant

Zo te zien is het een flinke hagelbui geweest. Het blad is daarbij zo beschadigd dat delen ervan afsterven. Ik geloof niet dat je je druk hoeft te maken. Het is visueel niet aantrekkelijk, maar de plant groeit er gewoon doorheen.

Zijn de takken of de bast ervan ook beschadigd? Dat kan ook verdrogingsverschijnselen geven als de schade groot is. Deze wondjes zouden een invalspoort kunnen zijn voor vruchtboomkanker. Hou dat de komende winter als je snoeit goed in de gaten.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag