Hop vergeeld en bladeren vallen af

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/07/2010 - 22:46
Cornell

Hop vergeeld en bladeren vallen af

Zo'n 5 jaar geleden een paar hopplanten op het balkon (westkant) geplaatst, en ieder jaar lopen ze weer prachtig uit. Echter sinds een kleine twee weken is het goed mis. Ik zag dat sommige bladeren spint hadden, en ook luis. Vervolgens heb ik de planten bespoten met daarvoor geschikte middelen, maar het heeft niet mogen baten. De planten vergelen en verschrompelen in recordtempo. Water krijgen ze dagelijks in ruime mate en ook één keer in de week vloeibare voeding.

Ik vrees dat ik ze voor dit seizoen niet meer kan redden, maar weet iemand hier wat dit zou kunnen zijn, en wat de beste remedie is?

(foto van een paar afgevallen bladeren toegevoegd)

Hop vergeeld en bladeren vallen af
ma, 05/07/2010 - 23:17
D_SDennis

Ik denk dat het tijd wordt voor een ruimere kuip of op zijn minst wat verse potgrond. Is wel een keer uitgemergeld na al die tijd!

di, 06/07/2010 - 00:37
peterplant

Heb je de plant wel eens gemest?

di, 06/07/2010 - 00:41
RdB

Op basis van het vorige, probeer de planten er dit jaar doorheen te slepen met vooral flink water en zo nu en dan wat mest. Wip ze in het voorjaar uit hun pot, hak ze (grof geweld niet schuwen) in stukken en plaats een klein deel terug in de pot met verse grond. Kunnen ze er weer 2-3 jaar tegen.

Ruud

Onderwerp gesloten