5 dingen die niet mogen ontbreken in jouw tuin

Je tuin is de plek waar je heerlijk in kunt ontspannen en genieten van het weer met vrienden en familie. Het is daarom erg belangrijk om de juiste items en elementen in de tuin te hebben, zodat jij optimaal kunt genieten. Welke 5 items niet mogen ontbreken? Je leest het in dit artikel!


Verlichting

Mooie verlichting is essentieel, zodat je altijd wat kunt zien in de avonden, maar ook zorgt het voor gezelligheid in de tuin. Kies voor een mooie prikkabel die je in de overkapping of het terras hangt en zorg voor spotjes langs het pad. Dit oogt direct sfeervol en gezellig. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de verlichting op zonne-energie te nemen. Dit is kostenbesparend en ook milieuvriendelijk.


Sauna

Een ander item wat niet mag ontbreken in jouw tuin is een sauna! Kies voor een unieke sauna en neem een barrelsauna. Deze vorm zorgt voor een luchtcirculatie in de cabine, waardoor de sauna extra snel opwarmt. Daarnaast is dit echt een eyecatcher in de tuin. Met een barrel sauna in je tuin creëer je een luxe uitstraling en comfort. Een echte musthave dus voor in de tuin.


 


Planten en bloemen

Planten en bloemen zijn ook een essentieel onderdeel van elke tuin. Het voegt kleur, textuur en gezelligheid toe, maar daarnaast is het ook nog eens goed voor de biodiversiteit. Overweeg daarom om bloemen en planten aan te schaffen die bijvoorbeeld bijen en andere insecten aantrekken. Denk hierbij aan zonnebloemen, klaprozen of lavendel. Dit zorgt er allemaal voor dat er meer biodiversiteit in de tuin wordt gecreëerd.


Loungeset

De zomer komt eraan en dat betekent dat we de meubels weer in de tuin kunnen zetten. Is het tijd voor een nieuwe set? Zorg er dan voor dat het past bij de rest van jouw interieur. Wanneer je namelijk dezelfde soort kleuren en materialen gebruikt als binnen, kun je een eenheid creëren. Denk er hierbij ook aan accessoires, zoals kussentjes en kaarsen in dezelfde kleuren te nemen.


Vijver of fontein

De tuin is een heerlijke plek om te ontspannen en daarom mag een waterpartij, zoals een vijver of fontein niet ontbreken. Dit kan namelijk een heerlijke ontspannen sfeer in de tuin geven. Door het geluid van stromend water creëer je direct een rustige en ontspannen omgeving. En net zoals bij de bloemen die voor de biodiversiteit zorgen, kun je bij de vijver of fontein ook weer een thuis bieden aan verschillende soorten flora en fauna.


Hopelijk hebben deze vijf tips jou geholpen. Geniet deze zomer van jouw tuin!


 


 


 


 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.