hortensia

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/06/2005 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

hortensia

hallo, ik heb op de achterkant van mn bladeren van mn hortensia allemaal witte dingetjes( lijken op coconnetjes) zitten, als je ze openmaakt kan ikerniets in ontdekken, maar de plant wordt langzaam wat geler........ dit zelfde heb ik in de achteruin gehad waar ik deplant verwijderd heb.. nu heeft een plant in de voortuin hetzelfde en hij staat er al minstens 7 jaar........ heb zelf een plpantenopleiding gedaan maar dit zegt me niets......

do, 23/06/2005 - 21:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij mijn moeder is het precies het zelfde
heeft U al tips gekregen wat je ertegen kan doen
gr marleen
ik hoop het wel want de hortensia gaat er anders onder door
engeltjeatzonnet [dot] nl

do, 23/06/2005 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

nee ik heb dus nog geen tips gehad.. en heb net gekeken.. bij de plant maar het lijkt wel of het per dag erger wordt...

vr, 24/06/2005 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Woldopluis
Een zeer vervelend insect duikt de laatste jaren steeds vaker op: de zogenaamde ’woldopluis’. Ze gedijt ook goed in hulst (Ilexinfo-icon) en Viburnuminfo-icon. Het is een schildluis die een soort cocon achter zich aanbouwt die er als een wollig spinsel uitziet. Dit spinsel is ongeveer één centimeter lang, een halve centimeter breed en enkele millimeters hoog en bevat eitjes. De luis, of eigenlijk de ei-zakjes worden verspreid door vogels. Een goed bestrijdingsmiddel is, voor zover ons bekend, niet voorhanden. Een manier om dit beestje toch te stoppen, is het tot de grond toe afsnoeien van de plant. Des te vroeger in de zomer dit gebeurt, des te groter de kans dat de plant het volgende jaar weer bloeit. Verwijder zorgvuldig alle afgeknipte takken en blaadjes!
Wanneer de aantasting echter terug blijft komen, is de enige remedie het verwijderen van alle planten die aangetast zijn en er de eerste tijd geen nieuwe neer zetten. Let dus goed op en onderneem direct actie bij de eerste aantasting!

vr, 24/06/2005 - 02:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank je........ heb woldopluis opgezocht en plaatjes gevonden ....... dat is dus inderdaad het diertje dat mij pest.. althans de hortensia.. typisch dat dat nu voor de tweede keer gebeurd eerst ind e achtertuin, plant geheel verwijderd..... en nu in de voortuin, met een vrij oude plant.. er vlak bij staat een nieuwere en die heeft nergens last van.. ik weet in iedergeval nu wat me te doen staat..

vr, 24/06/2005 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het laatste wat je moet doen is een plant opruimen. Het lijkt wel op een plantenprogramma op de TV waar ze ook meteen een plant weggooien. Ik heb nog nooit een plant door ongedierte weggooid. Je moet er voor zorgen dat de plant onder de juiste conditie staat want dan krijg je bijna geen ongedierte. Wolluis is zeer goed te behandelen met Admire.

di, 19/07/2005 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

ton heeft gelijk

di, 19/07/2005 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeer zeker de plant niet opruimen, sluit me volledig aan bij Ton. Is gewoon te behandelen.

ma, 26/06/2006 - 17:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

overal op internet vind ik ook alleen maar dat de oplossing is: ze zo kort mogelijk afsnoeien, maar nu heb ik op de site van bayergarden een middel gevonden dat moet helpen. Nog niet geprobeerd, maar ga ik zeker doen anders zit ik straks met een kale tuin...

di, 04/07/2006 - 02:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, ik heb hetzelfde met 2 hortensia's. Ik las dat Ton admire aanbeveelt, wat is dat en waar kan ik het kopen?

di, 04/07/2006 - 02:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is van Bayer en volgens mij bij ieder tuincentrum te koop.. ik heb het bij Intratuin gevonden

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag