Hulp gevraagd: stam van de (Acacia?) bomen aangetast

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/10/2021 - 12:07
Laura82

Hulp gevraagd: stam van de (Acacia?) bomen aangetast

Goedendag!

Ik ben nog nieuw op dit forum en ben opzoek naar hulp voor twee Acacia (weet ik niet zeker)-bomen in onze tuin. Bij beide bomen (ze staan naast elkaar) is de stam aangetast. Zie foto's. Beide stammen hebben een grote beschadiging met daarin zichtbaar kleine gaatjes. De boom groeit goed en is mooi groen, daar zie ik geen bijzonderheid in. 

Weet iemand wat dit is en of wij er wat tegen moeten doen? 

Na de winter zullen we de bomen weer terugsnoeien naar de bol toe. We wonen nog niet zo lang hier en de bomen stonden al in de tuin. 

Hartelijk dank, 

Groeten, Laura

di, 19/10/2021 - 13:41
peterplant

Er zijn ooit wonden ontstaan in de stam. Meestal door de (vorige) eigenaar veroorzaakt

Onder die bast sterft het hout af en wordt aangetast door houtworm.

Normaal gesproken heeft de boom daar geen last van. Iets eraan doen doet meestal meer kwaad dan goed. Dus niet uitfrezen, niet afsmeren met wondafdekmiddel enzovoorts.

Wat dodelijk is voor o.a. de bolacacia is consequent elke lente knotten van de boom. Veel acacia's sterven daardoor na een jaar of 15 a 20 opeens af. Dat jaarlijks knotten kost de bpom te veel energie. Probeer af een toe een jaar over te slaan.

di, 19/10/2021 - 14:10
Laura82

Dank Peter, dan laten we het gewoon met rust. We knotten de bomen zeker niet ieder jaar. Om het jaar of soms twee jaar is ons aangeraden. Online las ik dat dit vooral in het vroege voorjaar moet. Dank voor de informatie. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag