kamerplanten ziek?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/02/2007 - 14:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamerplanten ziek?

Sinds een half jaar gaat het slecht met de meeste van mijn kamerplanten (die voorheen groeiden en bloeiden als een gek). De uiteinden van de blaadjes worden langzaamaan bruin, zowel bij al bestaand blad als bij nieuwe bladvorming, om uiteindelijk volledig te verdrogen. Verder vormen zich op zowel oud als nieuw blad ronde, beetje vage, witte vlekjes. Deze zijn niet weg te vegen, maar zitten echt in het blad. De plant wil nog wel groeien, maar het nieuwe blad wordt al snel aangetast. Er zijn al stengels afgebroken.
Ik heb geen idee wat het is en wat ik eraan kan doen. Advies van de plantenwinkel was om minder water te geven, maar dat bleek niet de oplossing. Overigens kregen ze ook echt niet te veel water.

Wie kan me vertellen wat er aan de hand is en wat ik eraan kan doen?

Alvast veel dank!

ma, 05/02/2007 - 16:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pak eens een loep en controleer de planten op Spint: kleine (soms zeer kleine) spinachtige parasieten die juist in deze tijd van het jaar erg veel schade veroorzaken. Ze zijn verzot op de droge lucht in dit jaargetijde in onze huizen.
Indien je Spint aantreft behandel dan je planten met een speciaal antispint middel van b.v. Bayer. Gewone middeltjes tegen luis etc. werken niet.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag