Keverplaag

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/07/2018 - 09:52
Stefaman

Keverplaag

Goededag mensen,

Ik ben een beetje ten einde raad. Afgelopen week constateerde ik verschillende beestjes in mijn appartement op 4 hoog (hoogste etage). Na meerdere keren de kieren te hebben ingespoten met insectenspray en grote getalen kevertjes (als dit kevertjes zijn) te hebben vermorzeld of plat gespoten, kom ik ze nog steeds her en der tegen in mijn huis. Ik heb nu alles pot dicht zitten boven, uit angst dat deze beestjes naar binnen komen. Gisteravond zat mijn keuken raam aan de buitenkant helemaal vol met deze kevertjes. Het krioelde er van. Vanuit het keukenraam kijk ik over een stukje dak en tegen de hoekwoning van mijn buurman, waar ook grote getalen beestjes liepen. Vanmorgen ving ik binnen weer een stel maar waren ze buiten weer nergens te bekennen. Waarschijnlijk door de warmte? Ik zal proberen deze beestjes te omschrijven:

De kevertjes zijn vrij klein, kunnen vliegen, hebben een plat lijfje, korte sprietjes en aan de onderkant zie ik duidelijk een oranjekleurig achterwerk. Wanneer ik ze plat druk of sla verspreiden ze een rare geur. Ik denk dat ze voornamelijk via de kiertjes van ramen naar binnen kruipen en zich dan verspreiden. Nergens op internet kan ik vinden wat voor type beestjes dit zijn. Sinds de extreme hitte heb ik er ineens last van gekregen en waarschijnlijk komen ze vanavond weer tevoorschijn buiten mijn appartement. Wie o wie heeft enig idee wat voor kevertjes dit zijn? Alvast erg bedankt! ;)

Met vriendelijke groet, Stefan Jonker

vr, 27/07/2018 - 19:34
peterplant

Google eens op larve van het lieveheersbeestje. 

Als dat het niet is, plaats dan een duidelijker foto van het beestje.

za, 28/07/2018 - 09:05
mun.

Zouden het wantsen kunnen zijn?

zo, 29/07/2018 - 00:22
Stefaman

Hallo 'peterplant' en 'mun.', sorry voor mijn late reactie. Hier heb ik wat duidelijkere foto's:

zo, 29/07/2018 - 00:30
peterplant

Liefst een foto zonder dat kokertje. Als je het beestje niet los durft te laten, dan kun je het kokertje ook in de diepvries zetten. Beestje vriest dood en is goed te fotograferen. 

Onderwerp gesloten