Verhoogt het installeren van zonnepanelen de waarde van jouw woning?

We zorgen allemaal goed voor onze huizen en zorgen dat ze goed onderhouden worden en met de tijd meegaan. Verfraaiingen en verbeteringen van een huis zorgen ervoor dat de kwaliteit stijgt en het uiterlijk aantrekkelijker wordt. Zonnepanelen vertegenwoordigen ook een waarde, vastgemaakt met zonnepanelen montagemateriaal vormen ze een vaste component van je huis. Wil jij ook weten of het installeren van zonnepanelen de waarde van jouw huis verhoogt, lees dan snel verder.

Meer waarde toevoegen
Als we onze woning of huis opknappen en verbeteren, stijgt de waarde van het pand mee. Net zoals het aanbrengen van een nieuwe keuken, badkamer, uitbouw of isolatie voegt ook een systeem van zonnepanelen aan de waardestijging toe. Een huis stijgt gemiddeld met ca. 5000 tot 7000 euro in waarde met zonnepanelen. Heb je een groot of duur systeem, stijgt de waarde navenant.  Aangezien je er maandelijks ook energiekosten mee bespaart zijn zonnepanelen over het algemeen een rendabele investering. Op huizen is het zonnepanelen montagesysteem schuin dak de populairste montage door de vakman.

Energielabel
Sinds 2015 hebben alle woningen een energielabel, waarbij het label afhankelijk is van de duurzame aspecten van de woning. Label A is groen, en duidt op een energie neutrale woning. Deze woning wekt evenveel energie op of zelfs meer dan er verbruikt wordt. Label G is rood en dat wil zeggen dat de woning veel verbruikt en dus milieuonvriendelijker en met hogere energielasten. Uit onderzoek blijkt dat het energielabel veel invloed heeft op de waarde van een huis, waarbij A label woningen veel sneller en voor een aanzienlijk hogere waarde worden verkocht dan ongunstig gelabelde woningen. Je kunt het energielabel op je huis verhogen door je woning met duurzame onderdelen energiezuiniger te maken.

Waardevermeerdering en comfort door duurzame verbeteringen
Naast een hoog rendement verwarmingsketel en HR-beglazing, is spouwmuur-, vloer- en dakisolatie in vele woningen al aanwezig. Een hybride warmtepomp, maar vooral zonnepanelen zorgen voor de grootste verbeteringen in het energielabel. Investeringen in zonnepanelen zijn dus eigenlijk voor iedereen interessant. Het bespaart energiekosten, het zorgt voor meer wooncomfort en het laat ook nog eens de waarde van je woning stijgen. Voor een beter milieu, en een rooskleurige toekomst van ons kroost is niets ons te veel. Er zijn genoeg voordelen en rendement verbonden aan het aanbrengen van een zonnepanelen systeem. Dat de zon maar veel mag schijnen zodat het effect van het opwekken van duurzame zonne-energie voor ons allemaal aantrekkelijker wordt en het gebruik hiervan door zowel huishoudens als bedrijven nog veel meer mag stijgen.

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Zonnepanelen
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag