Lavendel aangetast beestjes.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/06/2018 - 12:45
Sylvia T

Lavendel aangetast beestjes.

Onze vlinderlavendel wordt van binnenuit steeds verder aangetast door beestjes. De blaadjes worden geel/bruin. De plant wordt nu wel heel erg zielig. Iemand een idee wat dit is en wat ik eraan kan doen?

Alvast bedankt!

ma, 25/06/2018 - 13:03
GreenConnection

Eeerlijk gezegd, kan ik geen 'beestjes' ontdekken op de foto. Het lijkt me eerder een gevolg van droogte; mogelijk in het verleden.

ma, 25/06/2018 - 13:33
Sylvia T

Bedankt voor je reactie. De lavendel hebben we nu ongeveer een maand. Van droogte is geen sprake geweest. De zwarte dingetjes op de blaadjes zijn kleine beestjes. Die zitten alleen (in de buurt van) de bruine blaadjes. Ook zitten er onder wat blaadjes groene beestjes (bladluis? dat past toch niet bij lavendel?) Ik heb van beide een foto toegevoegd (wel lastig te zien zo klein).

ma, 25/06/2018 - 14:27
GreenConnection

Bladluis zal het zeker niet zijn, maar wat het wel is , is me niet duidelijk. Wat wel veel voorkomt is het feit, dat nieuw gekochte planten, die heel beschermd zijn geteeld,  vaak niet gewend zijn aan de buitenlucht en soms nogal wat afstervend blad vertonen. Zo te zien, gaat het om het oudere blad, binnenin de struik.

Je zou kunnen navragen bij de verkoper. Binnen een maand is wel snel, zo'n verwelking.

ma, 09/07/2018 - 18:42
wisavage

Hallo, ik heb een soortgelijk probleem met nieuwe lavendel plantjes, Ze worden langzaam steeds bruiner. Bijgevoegd een foto van wat ik bij de wortels van de getroffen lavendel plantjes aantrof. Kan ik deze lavendel "killer" stoppen?

Bruine lavendel veroorzaker?
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag