leilinde en bruine bladeren in de zomer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/08/2005 - 15:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

leilinde en bruine bladeren in de zomer

onze leilindes hebben het tot nu toe al 14 jaar goed gedaan. dit jaar is van 1 leilinde het blad niet tot volle bladeren geworden. van de andere leilinde leek het blad goed te zijn, maar na terugkomst van vakantie (voldoende water gehad want geen lekker weer in Nederland)is veel blad helemaal bruin zoals in de herfst en valt de boom heel sterk al uit. wie weet wat dit is en wat hiertegen te doen valt. we zitten met de handen in het haar! kunnen we de boom nog redden?

ma, 08/08/2005 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag anna,
Volgens mij is dit een gebrek aan stikstof.
Bijmesten met bloedmeel of een andere meststof met hoog stikstofgehalte kan de zaak misschien nog redden.
hou me op de hoogte of dit lukt.

do, 11/08/2005 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben hetzelfde probleem met 1 van de 4 leilindes. De bladeren vallen uit en zijn helemaal bruin. Volgens ons zit er ook luis in. Is dat met deze meststof tegen te gaan?
elke meststof hebt u gekocht?
Dank je voor reactie.

wo, 24/08/2005 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook wij zien bij onze leibomen de bladeren bruin worden en inkrimpen. Het blad lijkt opgevreten te worden. Bij het bekijken van het blad zie ik in een plooi van het blad wit spinsel zitten en hele kleine witte stipjes. Ik vind het opvallend dat dit niet alleen opeens bij de bomen ontstaat (22-08-05) maar ook bij de hoge beplanting aan de vijver. Er zit een grijs/witte waas om de takken/bloemen. Het zit zelfs aan de kamperfoeliestruik bij de buurman aan de voorkant van het huis, terwijl onze bomen aan de achterkant staan.

Onderwerp gesloten