bruine verdroogde blaadjes aan mijn rhododendron

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/08/2005 - 02:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

bruine verdroogde blaadjes aan mijn rhododendron

Ik heb dit voorjaar een nieuwe rhododendroninfo-icon (scarlet wonder)gekocht voor in de border met latere ochtendzon en middagzon. Rond vier uur staat hij in de schaduw Ik heb hem in speciale rodo grond gezet en goed vochtig gehouden zeker toen het zo heet was. Hij heeft niet meer gebloeid, ik dacht dus dat hij al uitgebloeid was. Hij heeft er eerst prima bijgestaan kreeg ook knoppen (voor het volgend jaar dacht ik)maar eind juni kreeg hij bruine blaadjes. Eerst de puntjes en dat trok verder over het hele blad. Pas als het blad helemaal bruin is valt het af, er staan dus nog een aantal half bruine verdroogde blaadjes aan de struik en de knopen zijn bruin en rot . Hij is nu wel weer opnieuw aan het uitlopen maar bij sommige van die uitlopers beginnen de puntjes ook weer bruin te worden. Wat kan er aan de hand zijn?

zo, 07/08/2005 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant heeft aanpassingsproblemen. Hij zal opnieuw wortelen en daar zijn energie aan geven. Dan is er geen kracht over voor knoppen. Rhododendrons hebben groenblijvend blad dus is de kans groot dat die nu even wat bruin blad geeft omdat die energie dus naar de wortels moeten. Mocht je wat afweten van Bloemen-remedies ? dan zou ik Rescueremedie kopen (goede drogist, reformwinkel) en daarvan op 1 liter water 8 druppels rescue doen. Dat blijft u regelmatig even wat bijgieten. De rescue kunt u later altijd als eerste hulp remedie blijven gebruiken, niet alleen voor de tuin, maar voor mens en dier is dit een heel goede remedie. (lees de verpakking) Succes.

di, 09/08/2005 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar ik ga het zeker proberen bedankt.

do, 11/05/2006 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb hetzelfde probleem maar mijn plant is wel verplaatst in het najaar. Uitleg over aanpassing kan best wel eens correct zijn, alhoewel bij mij de bladen niet afvallen.

Onderwerp gesloten