Mag ik deze middelen gebruiken?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/08/2017 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mag ik deze middelen gebruiken?

Beste lezer,

Naar aanleiding van een explosieve hoeveelheid paardenbloemen in mijn tuin, heb ik mijn buurman (professioneel hovenier) om advies gevraagd. In eerste instantie vond ik het al vreemd dat mijn gazon, zo lang na de lente, bezaaid is met paardenbloemen. Mijn buurman kon dit zelf ook niet goed verklaren, maar heeft mij een middel gegeven waarmee dit probleem binnen enkele weken verholpen zou moeten zijn.

Hij heeft me de restjes van een jerrycan pistolflex gegeven ( https://tinyurl.com/y4t6e3fa ). Hij heeft mij verteld dat dit middel enkel verkrijgbaar is voor professionals. Mijn vraag aan dit forum is of het kwaad kan om dit middel te gebruiken als particulier zijnde? Of is het beter voor mijn tuin om dit onkruid op de ouderwetse manier, uittrekken bij de wortel, te bestrijden? 

Groet,

Harry 

do, 24/08/2017 - 17:21
GreenConnection

Het middel zelf ken ik niet, maar uit de tekst valt te lezen, dat het uitsluiten kiemende onkruiden doodt, dus de bestaande onkruiden tast het niet aan. Daar schiet je dus weinig mee op. Bovendien mag jouw buurman als vakman, dit middel niet eens aan jou verstrekken en is daardoor in overtreding.
Aanrader: laat hem zelf jouw gazon behandelen, als vakman zijnde. Alle risico's liggen dan bij hem.

do, 24/08/2017 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dus eigenlijk heeft mijn buurman mij het verkeerde middel gegeven, begrijp ik?

Ik denk dat ik het hierbij laat, en gewoon op de knieën moet om het handmatig uit te trekken. Veel te bang dat ik mijn geliefde gazon beschadig!

do, 24/08/2017 - 19:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onlangs heeft Ctgb een toelating verleend voor het product Pistol Flex van Bayer. Dit is een professioneel middel ter bestrijding van onkruid vóór opkomst of kort na opkomst met de werkzame stoffen diflufenican en iodosulfuron-methyl. De werkingsduur is ca. 4 maanden.

Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in openbaar groen, permanent onbeteelde terreinen en particuliere tuinen. Pistol Flex mag niet worden toegepast op grasvegetaties en verhardingen.

Pistol Flex controleert kleine onkruiden en verhindert de groei van nieuwe onkruiden. Iodosulfuron-methyl werkt in op het blad. Het heeft een de systemische werking, waardoor het product door de plant heen wordt getransporteerd. Enkele dagen na de behandeling stopt de groei en wordt de afsterving van de scheuten gestimuleerd. De planten verschrompelen en verdwijnen. Diflufenican vestigt zich in de eerste centimeters van de bodem. Het heeft een contactwerking op de jonge scheuten van ontkiemende onkruidplanten.

Pistol Flex is verkrijgbaar in een wateroplosbaar zakje van 10 gram. Dit is voldoende voor ca. 200 m².

EEn heel verkeerd middel, zie bovenstaande tekst. Je spuit er je hel gazon mee kapot.

Je mag alleen spuiten met een spuitlicentie.

Is uw buurman wel hovenier?

Onderwerp gesloten