meeldauw tast bolcatalpa aan

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/07/2005 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

meeldauw tast bolcatalpa aan

Onze catalpainfo-icon zit vol met hele kleine witte beestjes, navraag bij tuincentra lijkt het op meeldauw. we hebben een deel van de boom gesnoeid, maar nu zie ik dat het zich toch verder verspreid heeft, en zelf via de boomstam naar beneden verspreid. Het blad van de boom ziet er nog prima uit.
Weet iemand of deze boom nog "gered" kan worden of is het beter ook voor de rest van de tuin om deze boom eruit te halen?
(we hebben al producten gebruikt om de meeldauw af te remmen, helaas zonder resultaat)

zo, 03/07/2005 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je ook middelen gebruikt die vloeibaar zijn? Dit geef je vermengd in een gieter. Zorg als je gaat snoeien, dat gereedschap een badje krijgt van bleekwater en water. Dit dood namelijk ziektes. Doe je dit niet, verspreidt je het alleen maar. Succes.

wo, 06/07/2005 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het witte beestjes zijn is het eerder luis (wolluis) meeldauw is geen beestje maar een schimmel.

zo, 24/07/2005 - 17:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, er zijn Catalpainfo-icon's die dit jaar last hebben van meeldauw. Dat heb ik gezien bij kennissen uit verschillende streken. Ik denk dat het aan het soort weer heeft gelegen dit jaar. Van de aangetaste Catalpa's hoorde ik ook van dat het hen was opgevallen dat ze laat in het blad kwamen. Haal het slechtste blad er af, snoei misschien een beetje bij, maar het komt helemaal goed. Volgend jaar loopt hij weer helemaal uit. Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag