Duurzame verlichting voor je tuin: maak de switch naar led TL buizen

Led TL buizen zijn zeer breed inzetbaar, van kantoor tot in huis en zelfs in de tuin. Of je nu een kleine overkapping van verlichting voorziet of de donkere hoekjes van je tuin wilt verlichten, het kan allemaal. Kies voor led TL buizen 60 cm  voor het verlichten van kleinere plekken in de tuin, zoals een overkapping of schuurtje. Voor grotere ruimtes kan je gebruikmaken van balken van 90 of zelfs 150 cm lang. Een led TL buis zorgt altijd voor voldoende licht én zijn daarnaast een duurzame keuze. Ideaal voor je tuin en de planeet.

Verminder je energieverbruik met led TL buizen
Ten opzichte van conventionele TL buizen zijn led TL balken een stuk energiezuiniger. De led varianten zetten minder energie om in warmte en verspreiden hierdoor meer licht. Zo heeft een led TL buis minder energie nodig voor het verspreiden van dezelfde hoeveelheid licht als reguliere buizen.

Ook als je led TL buizen vergelijkt met reguliere verlichting of zelfs led TL tuinverlichting ben je met led TL balken zuiniger uit. Door te verminderen op je energieverbruik ben je goed bezig voor het milieu en kun je daarnaast tot wel 70% besparen op je energiekosten.

Geen chemisch afval en recyclebaar als elektronische apparaten.
Het voordeel van led TL buizen is dat deze vrij zijn van kwik en in plaats daarvan bestaan uit elektronische componenten. Dit maakt de balken een stuk veiliger in gebruik. Doordat ze vrij zijn van giftige stoffen gaan de led TL buizen een stuk langer mee. Hierdoor hoef je ze niet snel weg te gooien en als dit wel moet gebeuren, kunnen deze gewoon gerecycled worden.

Een led TL lamp bestaat uit veel componenten zoals metaal en aluminium. Inmiddels kunnen machines alle onderdelen op een nauwkeurige manier scheiden. De meeste kleine onderdelen, zoals het glas, kunnen worden hergebruikt in het produceren van andere led lampen. Op deze manier kan tot wel 90% van een led lamp worden hergebruikt. Dit maakt led TL buizen een zeer duurzame lichtbron voor in je tuin.

Op deze plekken in de tuin komen led TL buizen écht goed van pas
Het duurzaam maken van je tuin is ideaal, maar daarnaast is het ook fijn als de verlichting functioneel is. Een led TL buis met armatuur wordt steeds vaker gebruikt op de volgende plekken in de tuin:

  • Onder een overkapping
  • Onder een carport
  • In de schuur
  • In de garage
  • Aan de muur in een steegje

Door deze plekken goed te verlichten met een led TL lamp met armatuur heb je hier altijd voldoende zicht. Met led TL buizen heb je keuze uit lampen met verschillende lichtopbrengsten en ook diverse kleurtemperaturen. Zo kies je voor een led TL buis die voor voldoende licht zorgt, niet verblind en daarnaast ook nog eens sfeervol licht kan verspreiden. Ook zijn er verschillende afmetingen beschikbaar, zodat de gehele ruimte met één balk verlicht kan worden. Kies voor in grote ruimtes, zoals de garage, voor een led TL buizen van 150 cm en voor in een kleine schuur voor eentje van 60 cm. Dankzij het brede aanbod aan led TL buizen, zit er gegarandeerd eentje tussen die perfect is voor jouw tuin.

Beschermingsniveau voor buiten gebruik van led TL buizen
Niet iedere TL balk met armatuur is geschikt voor in de tuin. Om zeker te weten of de TL buis buiten gebruikt kan worden, kan je kijken naar het beschermingsniveau, ook wel de IP-waarde genoemd. De IP-waarde voor led verlichting loopt op van IP20 tot IP68. Vanaf IP44 zijn lampen beschermd tegen opspattend en sproeiend regenwater. Kies dus voor in de tuin voor een led TL buis met een beschermingsniveau van IP44 of hoger. Zo verlaag je de kans op (water)schade en kunnen de buizen ieder weer doorstaan.

De keuze met led TL buizen is reuze. Naast dat het een zeer functionele verlichting is voor in de tuin, is het ook zeer sfeervol en bovendien erg duurzaam. Als je op zoek gaat naar led TL buizen, vergeet dat niet een kijkje te nemen op 123led.nl: dé partij in het verkopen van led TL buizen.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.