Moeraseik

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/06/2022 - 17:16
Martin (anoniem geplaatst)

Moeraseik

Hallo allemaal, 

Ik heb in de tuin 2 moeraseiken staan. Tegelijkertijd gekocht bij de zelfde teler. Maar de ene heeft altijd last van luis, heeft ook een lichtere bladkleur en is ook altijd anders wat betreft bladuitval. 

Ze staan al een jaar of 4 bij ons in de achtertuin.

Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt voor de reactie.

zo, 12/06/2022 - 21:26
peterplant

Deze bomen worden altijd in de volle grond gekweekt. Bij het uit de grond halen worden altijd wortels beschadigd. Dat zou 1 of 2 jaar kunnen verklaren dat er kleurverschil e.d is.

Dat zou na 4 jaar wel over moeten zijn en dan ga je denken aan een verschil in de ondergrond, dus dieper is samenstelling of de dichtheid van de grond anders. Misschien staat de gelere boom op een plek waar vroeger een pad heeft gelegen of zo iets.

Kan ook zijn dat de mindere boom te diep geplant is. Als je 2 dakbomen hebt kan er verschil in de hoogte van dat dak zitten. Dan is de verleiding groot om de langste boom wat dieper te planten en dat is heel slecht voor de boom.

ma, 13/06/2022 - 21:59
Martin (anoniem geplaatst)

bedankt peterplant, de bomen staan niet te diep, daar heb ik op gelet. Maar je verhaal over dat er vroeger een pad heeft gelegen kan wel kloppen. Zou dit dan met de voedzaamheid van de grond te maken kunnen hebben en is dat op te lossen?

Onderwerp gesloten