Mollen en woelmuizen.

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/05/2015 - 15:26
selmavanderwal

Mollen en woelmuizen.

Heeft iemand ervaring met mollen carbid?

za, 23/05/2015 - 20:33
Mosmanneke

Op internet kun je tientallen reacties lezen. Door het carbid in samenwerking met vocht komen er toch giftige gassen vrij. Dat zou ik in mijn tuin niet willen. Er bestaan ook vallen waarin je ze levend kunt vangen. Je hebt dan de mogelijkheid om ze naar een plaats te brengen waar ze geen kwaad kunnen.

za, 23/05/2015 - 22:13
selmavanderwal

Mosmanneke, dank voor je antwoord. We hebben een (sier)tuin van een kleine 2000m2.Rondom. Vorig jaar en dit jaar hebben we heel veel nieuwe struiken en planten geplaatst. Dit fenomeen ,vooral woelmuizen, is nieuw voor ons. We zijn alle opties aan t bekijken. Maar vallen plaatsen is geen optie. Met de mollen hebben we dit wel gedaan en dat was naar tevredenheid. Met de woelmuizen is een ander verhaal. We hebben dat carbid verhaal gelezen en t brengt geen schade aan de dieren en aan de tuin. Het verjaagt ze alleen volgens t verhaal.

zo, 24/05/2015 - 00:56
tuinprins

Ik geloof niet zo in het verjagen van muizen en mollen door carbid. Mijn broer heeft het bij mollen geprobeerd op 3 hectare weiland en de mollen gingen niet weg. Alleen vangen met mollenklemmen helpt.
Woelmuizen zijn in Duitsland al jaren een plaag in de tuin en ze eten daar vooral van bollen zoals krokussen. Heb wel eens een filmpje gezien waarin met een speciaal apparaat een giftig gas in de gangen werd gespoten. Dat bood meestal maar korte tijd soelaas.
Ik bemerk zelf ook meer gangen van muizen in mijn tuin. Twee jaar geleden hadden ze vooral aan de Liatrisinfo-icon knollen gezeten. Mijn katten vangen soms een aantal muizen. De muizen vormen tot nu toe nog geen serieus probleem maar dat kan natuurlijk veranderen.
Boeren in delen van Friesland hadden de afgelopen tijd last van een ernstige muizenplaag. Een aantal van hen heeft zelfs weiland onder water gezet zodat de muizen verdronken. Over de inzet van carbid in Friesland heb ik niets gehoord.
Gegroet, de tuinprins

zo, 24/05/2015 - 12:01
selmavanderwal

Dank je wel Tuinprins, dat van Friesland heb ik toen gevolgd. We zullen het zien. Wij gaan t in elk geval proberen. Ook hebben we de indruk dat woelmuizen niet gek zijn op bemeste grond. Ik hou jullie op de hoogte.

zo, 24/05/2015 - 14:03
Mosmanneke

Wat is het effect van de giftige gassen op de andere levensvormen in de grond?

ma, 15/06/2015 - 13:56
simonmaster

Ik ben hovenier en heb het al een paar keer geprobeerd, hier gekocht https://goo.gl/y8Yzpf
Lijkt ook op de lange termijn beter te werken dan methoden zoals trillingen met een elektrisch apparaat.

ma, 15/06/2015 - 14:42
GreenConnection

Reclame op een forum is verboden; ook in een na 3 weken reactie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag