paplaurier met meeldauw?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/06/2020 - 11:41
jdmoo

paplaurier met meeldauw?

Dag allen
Onze paplaurier was meters hoog vorig jaar. Die hebben we gesnoeid, en begon opnieuw aardig te schieten. Enkele maanden geleden begonnen blaadjes te krullen, bruin te worden ... Ik dacht dat het met de droogte te maken had. We wonen hier nog maar 2 jaar, en daarvoor nooit een tuin gehad (vandaar misschien de onwetendheid). Nu las ik vandaag iets over meeldauw. Ik heb zitten zoeken en denk dat het daadwerkelijk over meeldauw gaat. Zie foto's.
Wat is eraan te doen? Is er nog iets aan te doen? Hopelijk kan ze gered worden, want is al een heel oude haag, van zo'n 10 meter lang en 3 meter hoog.
Ik las in te spuiten met een mengsel van water en melk? Te proberen?
Dank voor de hulp!!

di, 16/06/2020 - 13:42
peterplant

Gewoon geduld hebben, de planten wat bijmesten en de plant groeit er gewoon doorheen. Alle oude laurierkersen die flink gesnoeid zijn krijgen meeldauw.. niet mooi maar zeker niet dodelijk. Volgend jaar zal de plant er al minder last van hebben.

di, 16/06/2020 - 14:04
jdmoo

Peterplant, dank voor je bericht! Dat is zeer goed nieuws!! 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag