Plumeria, onderontwikkeld, raar blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/04/2019 - 22:33
sammia

Plumeria, onderontwikkeld, raar blad

Hi ,

Ik heb een aantal jaar een plumeria uit zaad gekweekt (denk inmiddels al zo'n 7 jaar geleden, de tijd vliegt). Het blijft een beetje een stok in een pot waar soort van consistent 3, 4 blaadjes aanzitten. Hij vertakt niet en bloemen aanmaken is hij al helemaal niet aanbegonnen. Het blad ziet er dof en wat spikkelig uit (in plaats van mooi glanzend en egaal). Soms zien de jonge blaadjes er veel belovend uit maar die eindigen dan ook dof en spikkelig. Weet niet echt wat ik aan het doen ben maar aangezien hij in leven blijft doe ik het niet helemaal fout. Iemand tips hoe het toch beter kan? Hij blijft onderontwikkeld, is er iets wat ik kan doen om hem een boost te geven?

Qua verzorging geef ik.m kraanwater, en als het even kan regenwater. Af en toe plantenvoeding maar niet echt vaak, meer als ik er aan denk. Als het warm genoeg is laat ik hem in de zomer buiten staan. Dan gaat hij meestal wel een paar centimeter de hoogte in, maar verder gebeurd er weinig. In huis verplaats ik hem om de paar weken zodat ie verschillend licht kan vangen.

ma, 08/04/2019 - 00:24
GreenConnection

De plant heeft last van spint.

vr, 12/04/2019 - 07:06
GreenConnection

@Sammia: mee eens?

vr, 12/04/2019 - 08:05
sammia

Hi, dankjewel voor je reactie! Ik weet het niet zo goed. Kun je iets zien zitten bij spint? Het blad is van onderen schoon. Ik besproei hem nu wel wat vaker en las ergens dat je spint kan bestrijden met een goedje van water, groene zeep en spiritus op de plant spuiten. Is dat zo? Want dan ga ik dat laatste ook nog proberen om te kijken of het beter gaat

vr, 12/04/2019 - 08:28
GreenConnection

Spint is te herkennen met een vergrootglas. De beestjes zijn 1 mm groot. Vormt enig spinsel op en onder het blad. Spint heeft een hekel aan water, dus veel sproeien helpt. 

Onderwerp gesloten