rhodondendron

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/04/2007 - 22:28
Emiel75

rhodondendron

Hallo,

Mijn rhodondendrons zien er ook niet al te best uit. Heeft dit met een schimmel te maken?

Het vreemde is dat 1 plant het (nog) wel goed doet.

Alvast bedankt voor jullie reacties

rhodondendron
do, 19/04/2007 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de standplaats erg zonnig misschien? En welke grond is er aanwezig?

do, 19/04/2007 - 23:35
Emiel75

De zon staat van 's ochtends tot +/- middaguur op de voorperk. Wij hebben ze nu ongeveer een jaar. Verder geven wij ze af en toe speciale bemesting. Ze staan in kleigrond en wij hebben +/- 75 cm uitgegegraven en "rhod.grond" erop gegooid.

vr, 20/04/2007 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhododendroninfo-icon is een echte liefhebber van schaduw. De warme zomer zal voor de jonge planten teveel geweest zijn.

vr, 20/04/2007 - 11:14
tuinprins

Een typische aantasting door phytophtera. Dit is een schimmel die de wortels van de plant aantast. Als U de rhododendrons pas geplant heeft zat de schimmel waarschijnlijk al in de planten. De wortels hebben dan een 'ongezonde' donkerbruine kleur. Dit is echter meestal alleen voor de kenner te zien. Als de planten er al langer staan dan zijn ze terplekke aangetast. Vorig jaar augustus is record nat geweest. Deze maand is gevolgd door een zeer warm najaar. Deze omstandigheden (eerst zeer nat, gevolgd door warmte) zijn ideaal voor het ontstaan en de uitbreiding van phytophtera bij rhododendrons. Of de ene gezond ogende plant ook zal worden aangetast is niet te voorspellen.

Tegen de phytophtera-schimmel is weinig te doen. Probleem is verder dat de phytophtera-schimmel een aantal jaren in de grond blijft zitten. Het planten van nieuwe rhododendrons of andere leden uit de ericaceeen-familie (bijv. heide, pierisinfo-icon of azalea) heeft geen zin omdat de kans zeer groot is dat zij ook getroffen worden door phytophtera.

Gegroet, de tuinprins

vr, 20/04/2007 - 22:01
ann

Volgens mij zien ze er zo slecht uit omdat ze dood zijn.

Onderwerp gesloten