Verdorren van bladeren

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/03/2007 - 15:28
LiekevdSande

Verdorren van bladeren

Hallo,

Mijn kamperplanten hebben het altijd goed gedaan, groeiden en bloeiden. Nu komen er echter bij bijna alle planten steeds meer bruine bladeren aan. Het begint als klein puntje op een blad, waarna de bruine plekken steeds groter worden en uiteindelijk verdroogt het hele blad. Dit is bij verschillende planten het geval (Anthurium, koffieplant e.d.)
Wat kan ik hieraan doen? Ik vind het zonde om al mijn planten te laten verdorren.

Alvast bedankt!

vr, 23/03/2007 - 13:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kun je wat foto's plaatsen?

Ruud

vr, 23/03/2007 - 16:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zou het kunnen dat u de platen met leidingwater geeft? Geef uw planten afgekoeld gekookt water en geef eens de juiste voedingsstoffen.

Plantadvies*Jolande
https://tinyurl.com/yxj6d9ld

vr, 23/03/2007 - 18:56
LiekevdSande

Hierbij wat foto's.
En ja, ik geef mijn planten altijd water met gewoon leidingwater, kan het zo zijn dat de planten daar dan ineens last van krijgen?

bedankt alvast!

Verdorren van bladeren
vr, 23/03/2007 - 18:57
LiekevdSande

En hierbij een tweede foto

Verdorren van bladeren
vr, 23/03/2007 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sommige bladeren zijn een beetje stoffig, echter niet allen. Maak deze schoon, door voorzichtig met een spons en lauw water af te lappen. Tevens zie ik ook opgedroogde druppels, die worden veroorzaakt door te hard koud leidingwater. U hoeft dus niet op de bladeren te gieten, maar op de grond. Door de bladeren op deze manier af te sponsen, kunnen zij weer ruimer adem halen, door de bladporien. Gekookt water dat koel maar niet te koud is, is beter en zachter voor een plant. U plant kan ook nog even in een vergetenhoekje zijn gestald. U bent misschien vergeten water te geven. Dan geeft u plots weer veel water en de plant probeert zijn tekortkoming weer goed te maken, waardoor er wortelbeschadiging is opgetreden en bruine bladeren. Bruine bladeren kunnen ook ontstaan als de plant in de ongunstige positie verkeert. Bv voor een deur of venster, waar hij steeds de tocht over zich heen krijgt.

Plantadvies*Jolande

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag