Spathiphyllum (lepelplant) verstopping van bloem en niet ontrolt blad

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/05/2023 - 16:21
Julie p. (anoniem geplaatst)

Spathiphyllum (lepelplant) verstopping van bloem en niet ontrolt blad

Hallo allemaal 

Ik heb twee verschillende lepelplanten in mijn appartementje die allebei staan aan een raam gericht op het noorden. De ene plant doet het heel goed en de andere helemaal niet, nochtans verzorg ik beide planten gelijk. 

Ik geef de plant die het nu wat moeilijk heeft al minder water omdat de potgrond nat blijft. Het grote probleem is dat de bladeren niet langer ontrollen. Er is zelfs een verstopping ontstaan waarbij een bloem word gevormd in de stengel van een blad dat nog niet is ontrolt (zie foto).

Ik ben ten einde raad en zou de plant toch nog graag redden. 

Hebben jullie wat tips voor mij? 

Alvast bedankt :)

Groetjes Julie 

za, 20/05/2023 - 19:40
GreenConnection

Dit verschijnsel komt vaker voor na een periode van onregelmatig watergeven/droogte. Spathiphyllum vraagt veel water. Na een tijdje komen de bloemen weer gewoon!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.