verwijderen eikenboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/07/2003 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

verwijderen eikenboom

Ik wil een eik verwijderen uit m'n tuin, maar krijg geen kapvergunning hiervoor. Deze eik neemt veel licht weg en staat op een ongelukkige plek in m'n tuin.
Wie heeft een adequate oplossing?

ma, 14/07/2003 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zorgen dat hij doodgaat. Herbiciden of zo. Of als je een tiental jaar tijd hebt: schimmels. Maar ik weet wel niet in welke mate dit legaal is.

vr, 18/07/2003 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als een kapvergunning geweigerd wordt is er vaak beroep mogelijk. Heeft u dat al gedaan?

De suggestie dat de boom gedood kan worden met herbiciden of schimmels, geeft blijk an een zeer bedenkelijke mentaliteit. Volgens mij is het strafbaar bomen op die manier te verwijderen, zeker nadat een kapvergunning geweigerd is en u dus weet dat de boom moet blijven staan.

ma, 22/09/2003 - 14:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heeft u wel eens overwogen om deze eik te snoeien?

za, 27/09/2003 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de eik niet te groot is dan kunt u overwegen deze te schenken aan natuurmonumenten of natuurgebieden. Dit alleen in het geval dat het een inheemse eik is. Ik heb zelf 4 grote eiken in de tuin. Ik laat ze door een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf elk jaar kronen/snoeien en zij blijven mooi van vorm. In het begin had ik ook een hekel aan ze vanwege de ruimte die ze innemen. Inmiddels maken zij deel uit van de bloemen tuin. Rond een van de eiken heb ik bijvoorbeeld ooievaarsbekken geplant (geraniuminfo-icon endressis). Daaronder wilde narcissen, crocussen, sneeuwklokjes etc. Het gehele jaar door is er feest om te zien. Bij een andere eik plant ik ieder jaar oostindische kers die om de stam heen groeit. Deze klimplant bloeit tot de eerste nachtvoorst.
Het doden van eiken is zonde, omdat deze bomen een waardevolle reinigingsfunctie in de natuur hebben. Wellicht moet u proberen creatief met de mogelijkheden om te gaan.
Succes, Silvia Hellingman

Onderwerp gesloten