Vijgenblad skelettermot

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/06/2024 - 21:32
Joost_N

Vijgenblad skelettermot

Ik heb op div. plaatsen in de tuin vijgen staan. Deze hebben vrijwel allemaal veel last van de vijgenblad skeletteermot.

De vijgen in potten heb ik zeer grondig gesnoeid begin dit seizoen, zodat alle overblijvende eitjes weg waren. Dat lijkt succesvol want daar vind ik de rupsen niet meer terug.

Op andere plaatsen in de tuin zijn de vijgen wel weer de klos. Op dit moment heel ik zoveel als mogelijk handmatig de rupsen weg door ze dood te knijpen.

Zijn er nog andere tips om het probleem aan te pakken?

ma, 08/07/2024 - 13:51
MJM60

Ik had ook rupsen in mijn vijgenboom die in de volle grond staat. Ik heb eerst alle rupsen van het blad gehaald toen heb ik gesproeid met knoflookextract met een scheutje zonnebloemolie erin. Geen rups meer te zien.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.