Schutting plaatsen? Combineer hout met groene tuinafscheidingen!

Je tuin na een verhuizing een frisse en eigentijdse uitstraling geven? Vervang een verouderde schutting wanneer deze in slechte staat verkeert. Rottend, scheurend of brekend hout, het komt veelvuldig voor en ziet er niet aantrekkelijk uit. Wanneer je de tuin of buitenruimte onder handen neemt, pak dan ook de schutting aan. Een houten of groene schutting, het is allebei mogelijk. Waarmee houd je rekening bij het plaatsen van een schutting en op welke manier zorg je voor meer biodiversiteit in je tuin?

 

Schutting laten plaatsen, waar let je op?
Bij een schutting laten plaatsen heb je de keuze uit allerlei houtsoorten. Selecteer materialen die geschikt zijn voor de omstandigheden in het huidige klimaat en de omgeving. Grenen is de populairste houtsoort voor een schutting en heeft een natuurlijke en neutrale uitstraling. Douglashout is ook een geliefde houtsoort en dit heeft alles te maken met de warme look. Dit geldt overigens ook voor een schutting van Red Class Wood. Wil je een schutting die jarenlang meegaat? Geen schutting gaat zo lang mee als een hardhouten schutting. Een hout-beton-schutting daarentegen zorgt voor een robuuste, oerdegelijke tuinafscheiding.

 

Voor- en nadelen van houten schuttingen
Bij een schutting plaatsen heb je dus de keuze uit verschillende houtsoorten. Ze brengen zowel voor- als nadelen met zich mee:

  • Grenen schutting: een schutting van grenen is prijstechnisch interessant en kenmerkt zich door een natuurlijke uitstraling. Grenen is wel een zachtere houtsoort en daarom gevoeliger voor beschadigingen;
  • Schutting van Douglashout: deze houtsoort is populair vanwege de warme uitstraling, maar is wel minder bestand tegen vocht. Gebruik daarom betonnen schuttingpalen;
  • Schutting van Red Class Wood: deze schutting heeft een warme kleur en is aantrekkelijk in prijs. Wel is Red Class Wood behandeld en daarom moet je het hout regelmatig opnieuw impregneren;
  • Hardhouten schutting: onderscheidt zich door de hoogste duurzaamheidsklasse, maar is wel een kostbare investering;
  • Hout-beton-schutting: deze schutting biedt stevigheid, privacy en veiligheid. Het plaatsen kost meer inspanning en ook het plaatsen van deze schutting is vrij prijzig.

 

Gras en Groen: specialist voor alle werkzaamheden in de tuin
Gras en Groen is gespecialiseerd in tuinontwerp, maar houdt zich ook bezig met aanleg en onderhoud. Het plaatsen van schuttingen, overkappingen en zwembaden maakt deel uit van het dienstenpakket. Wil je niet zelf een schutting plaatsen, maar dit overlaten aan een expert? Groen en Gras heeft ook voor jouw tuin een passende oplossing en denkt graag met je mee bij het creëren van je droomtuin!

 

Groenblijvende haag als alternatief voor een houten schutting
Een groenblijvende haag is een aantrekkelijk alternatief voor een houten schutting. Groen en Gras heeft allerlei groenblijvende hagen in de aanbieding voor het aankleden van de buitenruimte. Ze bieden privacy en zorgen voor een natuurlijke tuinafscheiding. Je brengt ze ook aan om ruimtes in de tuin van elkaar te scheiden. Ga bijvoorbeeld voor een laurierhaag of Japanse hulst. De buxushaag is een aantrekkelijk geprijsde lage tuinafscheiding en eenvoudig zelf bij te houden. Met de olijfwilghaag geniet je van een haag die het hele jaar door prachtig groen is!

 

Welke voordelen biedt een groenblijvende haag?
Verrijk jij je tuin met een groenblijvende haag, dan levert dit je de volgende voordelen op:

  • Een haag met veel blad verzekert je van een mooie, groene tuin;
  • Een groene haag bevordert de biodiversiteit in de tuin, want de haag trekt vlinders, honingbijen en nuttige insecten naar je tuin;
  • Groenblijvende hagen zijn een duurzaam alternatief voor een houten schutting;
  • De meeste groenblijvende hagen hebben slechts weinig onderhoud nodig.

 

Schutting kopen en plaatsen bij Gras en Groen
Een schutting laten plaatsen van hout of wil je een tuinafscheiding plaatsen in de vorm van groene hagen? Neem snel contact op met Gras en Groen of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Hagen
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.