vreemd groeisel op bladeren kersenboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/09/2020 - 17:16
Majorie (anoniem geplaatst)

vreemd groeisel op bladeren kersenboom

Op een aantal bladeren van onze kersenboom trof ik een vreemd groeisel aan; een soort van bruine bolletjes met een wit puntje erop. Zie bijgaande foto. Op de plek waar het groeisel zit is het blad rood verkleurd. Iemand een idee wat dit is?

wo, 23/09/2020 - 21:26
peterplant

Weet je zeker dat het een kersenboom is. Ik denk namelijk dat het een peer is en de aantasting heet perenroest.

do, 24/09/2020 - 13:03
Majorie (anoniem geplaatst)

Dag peterplant, je hebt helemaal gelijk. We hebben beide (nog jonge) boompjes naast elkaar staan en ik had de verkeerde in mijn hoofd.

Nu lees ik, na googelen op perenroest, dat dit veroorzaakt kan worden door besmette jeneverbessen, tot wel honderden meters in de omtrek (zelf hebben we er geen). Ik denk niet dat het realistisch is onze hele woonwijk te screenen op jeneverbessen, dus dan is het een kwestie van de besmette bladeren van de perenboom verwijderen? 

do, 24/09/2020 - 13:26
peterplant

Ja, als de eerste oranje puntjes verschijnen volgend jaar, de blaadjes wegplukken. Moet er wel bij vermelden dat de ziekte eerder ontsierend is dan schadelijk. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag