welke ziekte of plaag? witte vlekjes, bladeren langzaam verkleurd

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/05/2022 - 16:06
gardener

welke ziekte of plaag? witte vlekjes, bladeren langzaam verkleurd

Ik heb wat zaadjes (mix van 'wilde' bloemen en kruiden voor bijen) geplant op mijn balkon, en nu zag ik bij de phacelia dat de bladeren zijn gaan verkleuren, rood/paars/bruin, en dat ze allemaal vlekjes hebben, vooral licht gekleurde maar ik zag nu ook donkere vlekken. Ik zie het ook op een jongere phacelia, hier zitten al wel van die vlekjes maar het blad is nog niet zo verkleurd. En het zit ook niet alleen op de phacelia, ook op de andere zaailingen . Er lijken ook slakkensporen op te zitten maar er is geen slak te bekennen, alleen een spinnetje (die misschien het ongedierte dus alweer op heeft gegeten?) Waarmee heb ik hier te maken? En wat is de oorzaak en oplossing? Of moet ik de planten er meteen helemaal uithalen?

di, 17/05/2022 - 21:54
GreenConnection

Voeding toedienen zal het verkleuren van het blad stoppen. Slakken werken vooral 's nachts. Ze verbergen zich onder de potten of tussen het blad.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag