zieke meidoorn?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/08/2008 - 00:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

zieke meidoorn?

Onze meidoorn is zo'n 30 jaar oud (denk ik). Toen we ons huis 9 jaar geleden betrokken, was de tuin verwilderd. We hebben eruit gehaald wat er uit moest, maar de meidoorn kon blijven staan. Wel hebben we hem toen flink gesnoeid. Hij bloeit sindsdien prachtig in het voorjaar en heeft blad tot eind juni/ juli. Dan begint hij zijn blad te verliezen en is begin augustus al bijna helemaal kaal. Het weinige blad dat er nog is, heeft zwarte vlekjes. Dit doet hij nu voor het 5e achtereenvolgende jaar. Iemand een idee hoe de meidoorn te redden?

vr, 15/08/2008 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb twee meidoorns (op stam) in de voortuin staan, die heb ik zelf gezet, ongeveer 4 jaar geleden. Twee jaar geleden kregen beid meidoorns exact dezelfde verschijnselen als beschreven. Dit jaar staat een boom er achter prima bij, terwijl de andere hetzelfde beeld houdt: zwarte vlekjes, bladverlies van onderen naar boven. De takken blijven soepel, ook al zit er geen blad meer aan. In het voorjaar stond de boom goed in het blad.
Ik heb zelf het idee dat de boom een tekort heeft aan een bepaalde voedingsstof, maar weet niet welke. Misschien heeft iemand een idee?
Groeten, Peter.

di, 23/09/2008 - 13:14
henrij

Wij hebben precies dezelfde problemen met de meidoorn.
weten ook niet wat we hiermee aanmoeten.
wie helpt ons dit probleem op te lossen.
alvast bedankt voor de reactie,
henrij

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag