Appelboom snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/06/2019 - 12:35
Appel99

Appelboom snoeien

Goedemiddag,

Graag zou ik willen weten hoe ik mijn appelboom volgend snoei periode kan snoeien. In het midden heb ik 3 takken, is het nodig om 2 van deze takken weg te halen en 1 als hoofdtak te laten staan? Ik wou nr 3 laten staan en nr1 en 2 weghalen. Of zal ik alleen nr1 weghalen en 2 en 3 laten staan?

En ik wou de onderste takken ook laten staan, ik wil de boom niet te lang maken. Ik zal de onderste takken wel snoeien in de winter.

za, 08/06/2019 - 13:28
peterplant

Als je de boom klein wilt houden dan snoei je 2 takken weg en je laat daarbij de zwakste (dunste) scheut staan.. Van die scheut laat je 60 cm staan.
Tegen die tijd moet je nog een foto plaatsen, dan kan ik vervolgadvies geven.

za, 08/06/2019 - 14:09
Appel99

Dank voor je antwoord, zal ik nr1 en 2 weghalen. Nr1 is de zwakste tak, maar buigt teveel naar buiten, zie foto en nr2 kijkt tegen de schutting aan. En nr3 meer naar de open ruimte in de tuin. Zal ik nr3 ook inkorten, of alleen bovenin 1 scheut naar buiten laten staan en niet inkorten?

In de winter is het misschien beter te zien, dan zal ik voor de zekerheid nog een foto posten. 

En de rest van de takken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag