drastische snoei doorgeschoten carpinus betulus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/09/2004 - 13:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

drastische snoei doorgeschoten carpinus betulus

oude rij haagbeuk inmiddels zowat 10 à 12 m hoog, zijwaartse takken tot 6/7m lang.

vraag: kan (en hoe/wanneer) deze oude haagbeuk drastisch teruggesnoeid worden tot een hoogte van pakweg 4m? moeten de zijwaartse takken tot tegen de stam verwijderd worden of moeten deze nog een bepaalde minimumlengte behouden? gevaar zonnebrand volgende lente?
hartelijk dank voor deskundig advies!

wo, 22/09/2004 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk eens op de site https://tinyurl.com/y3pobeue Klik dan struiken of bomen aan en kijk op wetenschappelijk/nederlands voor de exacte naam. Je vindt dan goede info ook over snoeien. Kom je er niet helemaal uit dan wil een goed boek over snoeien (bv te lenen in de bieb) ook wel eens uitkomst bieden. Ik zou in ieder geval eerst willen weten wat te doen, voordat ik de zaag drastisch in de haag ging zetten! Succes ermee!

do, 23/09/2004 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de tip. helaas geen uitleg over dergelijk drastisch terugsnoeien.

do, 23/09/2004 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoeien kan in het voorjaar,dan is het herstel het snelst.Heel belangrijk is wel dat de stam ingerold wordt met jute ter voorkoming van zonnebrand.Tegen het einde van de zomer zitten er weer takken op van ongeveer 40 cm.
Dit is uit eigen ervaring.

do, 23/09/2004 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als dit vrijstaande bomen zijn kunnen die bijv. in een 'conische piramide' gesnoeid worden: Als de uiteindelijke hoogte 4m. wordt, zaag je eerst de koppen eruit. Beneden zaag je de takken af tot op 1m van de stam.Dan trek je een touw van de onderste takken naar de net afgezagen top (door de takken heen),en snoei je vervolgens alles buiten dat touwtje weg.Baan je op die manier een weg rondom de boom,en zie het resultaat.Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag