Esdoorn 'toppen'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/08/2003 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Esdoorn 'toppen'

is het mogelijk een 15 meter hoge Esdoorn net zo af te zagen als een Wilg of Populier, en dat ie dan weer scheuten gaat vormen? We vinden het zonde om hem geheel weg te halen, maar hij is te groot geworden. Kun je zo'n boom 'toppen' op bijvoorbeeld 5 meter hoogte?

vr, 08/08/2003 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas, Het ligt er nog wel een klein beetje aan welk soort u heeft staan, maar het rigoreus verjongen van een acerinfo-icon heeft zelden succes, een klein kansje zit in het volgende, er is een techniek kandelaren genoemd waarbij alle hoofdtakken worden ingekort en alle zijtakken worden ingenomen, het is niet mooi het eerste jaar want er staan alleen nog stompje's maar kan eventueel te proberen zijn.
Echter over het algemeen laat een volwassen acer zich lastig rigoreus snoeien, misschien zou het beter zijn om hem volledig weg te halen en een boom er voor in de plaats te zetten welke uw wensen wel voldoet.
Zo wie zo is het beter er een boomverzorger bij te halen welke terplaatse u een advies kan geven, zo'n eerste kennismakingsbezoek is veelal gratis.
succes
Johan (http://tinyurl.com/y2tmxma4)

za, 23/08/2003 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben 2 esdoorns en die in de winter laten 'snoeien' door een boomexpert.
Inderdaad kalaberen dus.
Maar na 2-3 jaarwaren ze alweer net zo groot als daarvoor. het moet dus nu elke 2-3 jaar gebeuren.
Maar als je een goeie bomenman/vrouw hebt, ziet je boom er echt niet heel erg uit; ze kunnen nl proberen om de vorm enigzins te behouden. Ik was ook al erg bang voor een verschrikkelijk silhouet in mijn tuin maar het viel me reuze mee. En ze zijn echt zeer rigoreus gesnoeid!
Dus als je een kleinere boom zilt hebben, zul je hem óf elk jaar moeten laten snoeien óf de boom inderdaad (laten ) verwijderen en een andere planten. (Je moet hiervoor wel een vergunning bij de gemeente aanvragen)

Succes ermee!
Groeten, Loes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag