Tips voor het aankleden van je overkapping

Heb jij een overkapping in de tuin, dan is dit natuurlijk een perfecte plek om tijdens de zomermaanden heerlijk te kunnen zitten. Het grote voordeel van een overkapping is dat het een direct verlengstuk is van je woonkamer en je er lekker beschut onder kunt zitten. Vooral wanneer het ‘s avonds lekker lang licht blijft, is het onder je overkapping vaak net even een paar graden warmer, dan wanneer je ‘gewoon’ buiten zit. Toch is het wel belangrijk dat je overkapping er gezellig uitziet, bijvoorbeeld door wat rieten manden met een leuke plant of wat accessoires voor op tafel. Daarom willen we graag een aantal tips voor het aankleden van je overkapping met je delen.

Woonaccessoires
Het voordeel van een overkapping is dat je deze, net als je huis, helemaal zelf naar eigen smaak in kunt richten. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld te kiezen voor een Ibiza stijl, waarbij je boven de eettafel als aanvulling op de rieten manden met planten kiest voor een mooie rotan hanglamp in combinatie met een aantal andere leuke accessoires. Het leuke aan een overkapping, is dat het allemaal net even wat uitbundiger mag dan in huis. Zo kun je kiezen voor een mooi schilderij aan de muur, wat grote vazen op de grond en misschien zelfs wel een prachtige hangmat, mocht je hier nog plek voor hebben. Je zult zien dat je op deze manier net even dat beetje extra krijgt, waardoor je iedere keer weer het gevoel hebt alsof je op vakantie bent.

Combineren van stijlen
Onder een overkapping ben je vaak net iets vrijer qua inrichting dan dat je dit in je woonkamer bent. Zo is het combineren van verschillende stijlen bijvoorbeeld een perfecte manier om ervoor te zorgen dat het er allemaal net iets speelser uit ziet. Zo zijn ornamenten op voet hiervoor een prachtige toevoeging, zowel in het zwart als in het goud, maar ook een rotan touch doet het vooral in de zomermaanden altijd ontzettend goed. Je zult merken dat wanneer je één keer bent begonnen, het bijna vanzelf gaat. Je ziet namelijk snel genoeg of iets wel of niet goed bij elkaar past, zodat je hierin eenvoudig keuzes kunt maken. Het aankleden van je overkapping hoeft dus echt niet zo lastig te zijn als dat je misschien op voorhand wel had gedacht.

Gebruik je accessoires van binnen
Wat is er nu leuker dan de accessoires die je nu binnen gebruikt, mee te nemen naar buiten? De kans dat je namelijk ook binnen een keer iets nieuws wilt, is vrij groot. Juist dit geeft je de mogelijkheid om het buiten ook direct gezellig in te richten, zonder dat je dit een hele hoop hoeft te kosten. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat wanneer het wat vochtiger wordt ‘s nachts, niet alles even bestand is hiertegen. Mocht je twijfelen, dan kun je deze spulletjes beter even naar binnen halen. Vooral wanneer je overkapping geen wanden heeft, is het belangrijk te zorgen dat je ook de kussens van bijvoorbeeld de lounge niet buiten laat liggen.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Sfeer buiten huis
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.